You are currently viewing Presna čokolada z makadamijo

Presna čokolada z makadamijo

Težavnost

20%

Čas priprave

20 min

Čas kuhanja

2h (V hladilniku), 15 – 20 min v skrinji


Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF


Imaš tudi ti preveč pripomočkov v kuhinji?

🙏 Minimalizem je nekaj, kar si želim v življenju. To me osvobodi. Zato sem pristaš tega, da raje najdem in kupim pripomoček, ki ga bom lahko uporabila za več stvari, namesto da ima vsaka stvar svoj pripomoček. Na tak način je narejena tudi ta čokolada. Zanjo sem uporabila silikonske modelčke za mafine, ki jih uporabljam še za ogromno stvari. 😉


Sestavine

  • 50g malin (sadja po želji)
  • 100g kakavovih gumbkov (Lahko uporabite cca 100g kakavovega masla in 40g kakava – več kakava, če imate raje temnejšo čokolado)
  • 30g kokosovega masla
  • 1/2 žličke mlete vanilije (po želji)
  • 1 kavna žlička stevie
  • 35g Eritritola
  • Cca 40g koščkov Macadamie bimed (dodamo na koncu)

Priprava

  1. Nad paro stopimo kokosovo maslo in kakavovo maslo;
  2. Ko se stopi dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Na koncu dodamo še maline;
  3. Nadevamo v modelčke za mufine (ali karkoli drugega), jim dodamo macadamia oreščke in jih postavimo v hladilnik za par ur. Lahko tudi za 20 minut v skrinjo.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor