fbpx
Poletne sanje

Poletne sanje

Težavnost

30%

Čas priprave

30 min

Čas pečenja

20 min


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze


1. Biskvit

  • 3 jajčne beljake (110g) – Stepemo v sneg
  • 80g mletih mandljev
  • 1 jajce (60g)
  • 35g medu (Lahko eritritol …)
  • 2,5g sode bikarbone (1/2 žličke)
  • PO ŽELJI:
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke naribane bio limonine lupinice (aroma)
  • 1/4 žličke naribane pomarančne lupinice
  • Ščepec soli
  • Malo ruma po želji
  1. Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg. Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo. S pomočjo metlice vse sestavine zmešamo in na koncu primešamo še sneg. Maso nadevamo v pekač za torto, na katerega smo dali peki papir. Pečemo 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve).

2. Puding

  • 100g kokos mleka
  • 500g vode
  • 6g konjak moke
  • 3 rumenjaki (46g)
  • 70g eritritola (zraven lahko tudi stevio)
  • ZAČIMBE
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1/4 žličke vanilije
  • 1/4 žličke bio limonine lupinice
  • 1 žlička ruma, po želji
  1. Zmešamo eritritol in konjak moko. Vse ostale sestavine damo v posodo in jim s konstantnim mešanjem dodajamo konjak moko z eritritolom. Puding segrejemo in ga ves čas mešamo, da se zgosti. Lahko uporabimo hladnega = Vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom in počakamo da se popolnoma zgosti. (15 – 30 min – med tem spečemo biskvit)

3. Sadeži

  • 200g zmrznjenih malin
  • 20g narezanih datljev

Zmrznjene maline kuhamo z narezanimi datlji toliko časa, da se malo zgostijo.

4. Čokolada

  • 55g 85% temne čokolade
  • 23g kokosovega musa (kremni kokos)
  • Med, po želji

Stopimo čokolado in kokosov mus ter dobro premešamo.

Priprava

  1. V kozarčke nadevamo pečen biskvit;
  2. Druga plast je puding;
  3. Na puding nadevamo gozdne sadeže in na koncu čokolado;
  4. To ponovimo dvakrat. (Dve plasti biskvita, pudinga …)
  5. Med vsako plast lahko potrosimo riževe napihnjence. Po želji lahko dodamo tudi plast kokosovega jogurta.
  6. Sladico lahko jemo takoj, ali pa jo postavimo v hladilnik, da se nekatere sestavine strdijo ter biskvit prepoji. Meni je bila všeč v obeh primerih.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Naroči se na Email
Facebook
Facebook


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
×
×

Cart