fbpx
Zelenjavni, telečji Golaž

Zelenjavni, telečji Golaž

Težavnost

20%

Čas priprave

20-30 min

Čas kuhanja

3h (nizka temperatura)


Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine

Ker je golaža zelo veliko, ga lahko pospravimo v skrinjo za dni, ko nimamo časa ;). Prileže se z Mandljevim kruhom.

  • 800g Ekološke teletine pašne reje*
  • 1kg bio čebule
  • 700g bio paprike
  • 700g bio bučk
  • 3 dcl Bio paradižnikove mezge
  • Lovorjev list
  • Malo kumine
  • Bazilika
  • Petršilj
  • 1 žlica svežega vloženega popra
  • Vsaj 1 žlica soli
  • 1 žlica bio jabolčnega kisa ali rdečega vina
  • 1-2 litra vode (Lahko dodamo juho, če jo imamo)

Priprava

  1. Narežemo čabulo (Lahko kar v multipraktiku, če ga imamo) in jo popečemo na ghee-ju. Pomembno je, da se ne zažge, saj v tem primeru postane grenka. Vse delamo na srednji temperaturi;
  2. Ko se čebula malo razpusti, dodamo na kose narezano teletino in jo rahlo popečemo. Samo toliko, da se obarva;
  3. Dodamo zelenjavo, začimbe in vse ostale sestavine ter premešamo;
  4. Dodamo vodo, da pokrije vse sestavine in kuhamo nekje 3h, oziroma toliko časa, da se zelenjava razpusti ter meso postane mehko.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Naroči se na Email
Facebook
Facebook


UPORABNO:

*Bio teletina pašne reje. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
×
×

Cart