You are currently viewing Telečji haburger – pleskavice

Telečji haburger – pleskavice

Težavnost

10%

Čas priprave

15 min

Čas kuhanja

6 minut (Srednja temp.)


Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF | Keto | Paleo


LEGENDA: ŽL – Velika žlica, ž – žlička, kž – kavna žlička

Sestavine (8 Mini pleskavic)

  • 8 Bombetk brez moke
  • 500g mlete teletine*
  • 1 Čebula
  • 1 ž (žlička) Morske soli
  • 1 ž Mlete paprike
  • 1 ž Peteršilja
  • 1 ž Česna v prahu
  • 1 ž svežega nasesekljanega popra
  • 1/4 ž ingverja (po želji)
  • Sveža zelenjava po želji (ko sestavljamo hamburgerje)

Priprava

  1. Narezano čebulo in ostale sestavine stresemo v posodo in dobro pregnetemo;
  2. Pečemo (na ghee-ju ali kokosu) na srednji temperaturi približno 6 minut. Vmes obrnemo. Temperatura mora biti nizka, da se ne žge in kadi.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*Bio Teletina pašne reje. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.


VIRI:

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor