You are currently viewing Krekerji z zelene bananine moke (Plantain)

Krekerji z zelene bananine moke (Plantain)

Težavnost

10%

Čas priprave

5 min

Čas kuhanja

90 min


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF


Sestavine

  • 130g Zelene bananine moke
  • 235g Vode
  • 10g Olivnega olja
  • 1-2 Žličke rožmarina
  • 1/2 Žličke soli
  • 3/4 Žličke česna
  • Začimbe po želji (Poper, kurkuma)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 150 °C;
  2. Vse sestavine stresemo v posodo in dodamo vodo;
  3. Premešamo, da ni nobenih grudic in zelo na tanko namažemo po pekaču (velikost cca 49 x 39). Če namažemo predebelo, so lahko pretrdi;
  4. Lahko jih še dodatno potrosimo s začimbami;
  5. Postavimo v pečico za 15 minut. Po 15 minutah jih vzamemo ven, razrežemo in vrnemo nazaj v pečico za 75 minut. (Ko režemo, naj bo nož moker ;))
- Pečemo 90 minut na 150°C. 
- Po 15 minutah jih vzamemo s pečice in narečemo na koščke. Po tem pečemo še, od 60 - 75 minut
- Krekerji morajo biti hrustljavi in ne mehki.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Podatki o hranilni vrednosti:


UPORABNO:

Bananina moka vsebuje OH-je, ki so odprni škrob. Le ta ne dviguje sladkorja v krvi. Vsebuje probiotične vlaknine. Probiotiki ugodno vplivajo na bakterije, prisotne v našem prebavnem traku. Le te izjemno ugodno vplivajo na našo prebavo, saj uravnavajo dobro floro v črevesju in črevesju pomagajo, da boljše deluje.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor