You are currently viewing Lava tortica

Lava tortica

Težavnost

20%

Čas priprave

20 min

Čas kuhanja

10 min


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF


Sestavine (3 manjše tortice ali dve večji)

  • 55 g temne čokolade (vsaj 80%) Jaz sem uporabila 85%
  • 8 g Blanširane mandljeve moke (mleti mandlji)
  • 56 g ghee-ja ali kokos masla
  • 2 jajci (sobna temperatura)
  • 1/8 žličke soli
  • 25 g čokoladnih koščkov (poljubna čokolada, ki jo razrežemo)
  • 1/2 žličke mlete vanilije
  • 30 g Eritritola (Za bolj sladko dodajte več)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 175°C,
  2. Na nizki temperaturi stopimo ghee in čokolado,
  3. Penasto zmiksamo jajca, vanilijo in sol,
  4. Obe masi zmešamo skupaj, dodamo mandljevo moko in sladila,
  5. Modelčke za mafine do polovice napolnimo z maso, dodamo čokoladne koščke in pokrijemo s preostalo maso.
Pečemo 10-12 minut na 175°C. Znotraj mora ostati tekoče.

Kalorična vrednost (na 1 tortico v primeru, da naredimo 2):

  • Kalorije: 559
  • Maščob: 52g
  • Od tega nasičenih: 30g
  • Holesterol: 221mg
  • Natrij: 62mg
  • Ogljikovi hidrati: 25g
  • Vlaknine: 5.5g
  • Sladkorji: 2.3g
  • Alkoholni sladkorji: 14g
  • Neto Ogljikovi hidrati: 4.4g
  • Proteini: 9.7g
  • Vitamin D: 15mcg
  • Kalcij: 24mg
  • Železo: 5mg
  • Kalij: 62mg

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor