You are currently viewing Mafini s stopljeno čokolado, brez moke in laktoze

Mafini s stopljeno čokolado, brez moke in laktoze


Težavnost: 10 %

Čas priprave: 18 min

Čas pečenja: 8 min

Količina: 290 g



Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze


 Pečemo 8 minut na 175 °C

Sestavine za 4 mafine

  • 2 veliki jajci (cca 150 g)
  • 45 g kostanjeve moke (ali kuhan kostanj) Lahko mlete mandlje
  • 50 g temne čokolade 85%
  • 30 g koščkov temne čokolade 85% ali 70% s pomarančo (narezana čokolada)
  • 20 g eritritola
  • Ščepec soli

  • PO ŽELJI: Cimet, vanilija, limonina lupinica

Uporabimo lahko tudi 70% čokolado.

Priprava

  1. Nad paro stopimo temno čokolado (ne koščkov),
  2. Ostale sestavine (razen koščkov) stresemo v posodo in zmiksamo,
  3. Ko je čokolada stopljena ji primešamo zmiksano maso in dobro premešamo,
  4. Maso do polovice nadevamo v modelčke za mafine (lahko jih namažemo s kokosovim oljem in kostanjevo moko, da se ne primejo) in vsakega potrosimo z 1/4 čokoladnih koščkov,
  5. Dodamo ostalo maso in postavimo v ogreto pečico, na 175 °C, za 8 do max 10 minut.

Mafini malo narastejo, ampak ne smejo preveč. Notranjost mora ostati tekoča. Če nismo prepričano, jih po osmih minutah vzamemo ven in preverimo.

Hranilna vrednost:

Hranilna vrednost za 1 mafin, če naredimo 4.

Dober tek!


UPORABNO:


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga spodaj podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor