You are currently viewing Mini palačinke za zajtrk

Mini palačinke za zajtrk

Težavnost

20%

Čas priprave

10 -15 min

Čas kuhanja

/


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto I LCHF


Sestavine za palačinke – 8 porcij (za 2 lačni osebi, za dva dni 😉) – Lahko razpolovite

Ker si rada prihranim čas, skoraj vedno naredim dvojno porcijo. S tem imam naslednji dan zajtrk kot v restavraciji ter nič, oziroma zelo malo dela s posodo 😎.

  • 210g Blanširanih mandljev Bimed (Kvalitetni, brez dodanega olja! Mandlje zmeljemo)***
  • 1 žlička sode bikarbone (Lahko vinski kamen) – 5ml
  • 5 večjih jajc
  • 1 zvrhana žlička cimeta – 8ml
  • 120ml kokos mleka (Gostega) ali masla (Bio)**
  • 1/2 žličke soli
  • 2 žlici kokos olja (Nerafinirano)
  • 1/2 žličke mlete vanilije (po želji)
  • 1/4 žličke stevie ali 1 žlica Eritritola
  • 1/2 žličke jabolčnega kisa

Priprava

  1. Penasto zmiksamo jajca;
  2. Zmenjšamo hitrost in dodamo vse ostale sestavine ter na koncu mandljevo moko;
  3. Ponev** segrejemo na srednjo temperaturo (nekje 5 minut prej). Pomembno je, da temperatura ni previsoka, da se ne žge ter kadi;
  4. Na ponev nadevamo majhne palačinkice in jih na ghee-ju zapečemo na obeh straneh, do zlatorjave barve.
  5. Na koncu jih serviramo s poljubnim nadevom. Recept za Nutello. Jaz sem uporabila čokoladni nadev s kakavom, kokosovim mlekom in indijskimi oreščki. Segrete maline z lanenim semenom in stevio ter piškot za dva (recept še pride). Prava energijska bomba ;). (Ni potrebe po takem pretiravanju, razen za res lačne ;))

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


Podatki o hranilni vrednosti (na porcijo, brez nadeva):

  • Kalorije: 341
  • Proteini: 13.25g
  • Ogljikovi hidrati: 8.5g
  • Skupaj OH: 4g
  • Vlaknine: 4.5g
  • Maščobe: 25.25g
  • Nasičene: 3.65g
  • Polinasičene: 5.95g
  • Mononasičene: 15.75g
  • Trans maščobe: 0g
  • Holesterol: 146.25mg
  • Natrij: 94mg
  • Kalij: 368mg
  • Vitamin A: 346.75mg
  • Vitamin C: 0mg
  • Kalcij: 125.75mg
  • Železo: 2.1mg

UPORABNO:

*Ponev: Ne uporabljajte teflonskih posod ali drugih s premazi proti prijemanju, saj se boste s tem izognili toksičnim plinom. Priporočam posodo iz litega želela. Katera pa ni tako primerna za pripravo tekočih ali kislih jedi, saj tovrstna hrana reagira z ioni železa.

**Ghee: Za pečenje je najbolje uporabiti prečiščeno maslo ghee, ki ga lahko naredite tudi sami. Ghee je obstojna maščoba od 190 – 252°C. Uporabite lahko tudi hladno stiskano kokosovo olje, vendar je obstojno do temperature 177°C.

***Mandlji: Z blanširanimi mandlji se izognete rastlinskim oljem, s katerimi so mandlji ponavadi praženi. S praženjem olje oksidira, kar v telesu povzroča vnetja. Bimed ima možnost xxl nakupa blanširanih mandljev, ki jih sama zmeljem v kavnem mlinčku.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor