You are currently viewing Orehova potica (rolada) – brez moke

Orehova potica (rolada) – brez moke

Težavnost

30%

Čas priprave

30 min (s pečenjem)

Čas kuhanja

15 – 20 min | 180°C


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF


Sestavine biskvit

  • 150g blanširanih mandljev Bimed
  • 215g beljakov (5-6 velikih jajc)
  • 2 jajca
  • 1 žlica Eritritola (15g, po želji več)
  • 1/2 žličke stevie
  • 1 in 1/2 žličke vinskega kamna (pecilni prašek) (5g)

Sestavine krema

  • 250g orehov bimed
  • (50g lešnikov – opcijsko)
  • 30g ghee-ja (Lahko uporabimo maslo)
  • 120g kokosovega mleka (ali kokosovega jogurta)
  • 55g Eritritola
  • 1 noževa konica vanilije
  • 1 žlica ruma
  • 1 žlička stevie

Priprava biskvit

  1. Stepemo beljake, da nastane trd sneg;
  2. V drugi posodi stepemo jajca in ostale sestavine razen mandljev;
  3. Mandlje zmiksamo v mlinčku, da dobimo moko;
  4. Z metlico, vse sestavine (Beljaki, jajca, mandlji… ) počasi vmešamo v eno posodo;
  5. Vse skupaj stresemo v pekač, ki smo mu dodali peki papir in pečemo 15 – 20 minut na 180°C – do zlatorumene barve;

Priprava krema

  1. Čez noč (8ur) v slani vodi, ki ji dodamo limono namočimo orehe (in lešnike, če smo jih uporabili);
  2. Orehe damo v multipraktik in prelijemo s stopljenim maslom, kokosovim mlekom ter dodamo vse ostale sestavine za kremo;
  3. Zmiksamo da nastane krema, s katero premažemo pečen biskvit;
  4. Biskvit zvijemo in “potico” postavimo v hladilnik (ali pa si odrežemo kar toplo😋)

Za zavijanje si lahko pomagamo s kuhinjsko krpo, da se biskvit ne lomi. Biskvit je zelo podoben tistemu, ki ga naredimo z moko.

Pečemo 15-20 minut na 180°C. Do zlatorumene barve.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor