You are currently viewing Sadna torta brez moke

Sadna torta brez moke


Težavnost: 30%

Čas priprave: 40 min

Čas pečenja: 15 do 20 min

Količina: 1020 g



Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine – biskvit

  • 3 jajčne beljake (110 g) – Stepemo v sneg
  • 100 g mandljeve moke (mleti mandlji)
  • 1 jajce (60 g)
  • 45 g Eritritola (Lahko 30 g medu)
  • 2,5 g sode bikarbone (1/2 žličke)

  • ZAČIMBE PO ŽELJI:
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke naribane bio limonine lupinice (aroma)
  • 1/4 žličke naribane pomarančne lupinice
  • Ščepec soli
  • Malo ruma

Sestavine – krema

  • 130 g zmrznjenih malin + 120 g vode = Segrejemo
  • 45 g Eritritola (30 g medu)
  • 200 g kokos jogurta
  • 6 g želatine (v lističih)
  • 200 g ananasa (Za po vrhu torte)

Priprava – biskvit

  1. Ločimo beljake od rumenjakov (rumenjake lahko porabimo za tole sladico);
  2. Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg;
  3. Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo;
  4. Nato, z metlico vse sestavine (s snegom) zmešamo skupaj;
  5. Maso nadevamo v manjši pekač za torto, na katerega smo dali peki papir (ali katerakoli posoda 😉);
  6. Pečemo 15 do 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve);
  7. Vzamemo s pečice in s posode ter nežno prerežemo na pol;
  8. Vrnemo v posodo in polijemo z malinovo kremo; 👉
  9. Pokrijemo in po vrhu nadevamo narezan ananas (zraven lahko uporabimo tudi kokosovo smetano);
  10. Za nekaj ur postavimo v hladilnik (toliko, da se želatina strdi).

  • P. S.: Če nam biskvita ne uspe prerezati na pol, lahko ta del izpustimo in maso nadevamo kar po vrhu. Vendar v tem primeru IZPUSTIMO ali zamenjamo ananas z drugim sadjem, ki ne sme biti tropsko (ananas, mango, kivi, papaja). To sadje ima v sebi encime, ki pomagajo razkrajati beljakovine, zato želatina verjetno ne bo uspela.

Priprava – krema

  1. Segrejemo zmrznjene maline, ki smo jim dodali vodo;
  2. Dodamo eritritol ali med in s pomočjo žlice namočimo pečen biskvit;
  3. Preostale maline zmešamo z jogurtom (ta masa naj bo topla – nad 20 °C, da se želatina ne strdi prehitro)
  4. Lističe bio želatine 5 minut namakamo v mrzli vodi;
  5. Ko so mehki, jih vzamemo z vode in jih ožamemo;
  6. Za nekaj minutk jih postavimo v segreto pečico, da se stopijo (lahko jim dodamo malo tople vode);
  7. Ko so stopljeni, jih z mikserjem (ali na roke) primešamo masi malin in jogurta.
 Pečemo 15 do 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve)

Hranilna vrednost torte:

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor