You are currently viewing KO ŠE MOŠKI UMAKNE, OZIROMA NE VE, KAJ NAREDITI, KER GA ŽENSKA ODRIVA STRAN

KO ŠE MOŠKI UMAKNE, OZIROMA NE VE, KAJ NAREDITI, KER GA ŽENSKA ODRIVA STRAN

KAJ NAREDITI OZIROMA KAJ JE REŠITEV ZA TO DINAMIKO V ODNOSU?

Ko je ženska frustrirana daje občutek, da potrebuje samo to, da se moški umakne.

V resnici pa je ravno nasprotno. Skozi opazovanje občutkov/dogajanje, sva spodaj v videu ugotovila kaj ženska res potrebuje.

PROBLEM

Začne se na tak način, da sem kot ženska frustrirana, nejevoljna zaradi nečesa, kar se mi je zgodilo ali pa je kaj takega naredil moški.

1. Takrat moški rabi začutiti impulz, da bi me v resnici rad potegnil k sebi, ampak gre po navadi, proti temu impulzu, ker se ga ne zaveda, ali pa se mu ne zdi logično – z glavo. Lahko čuti strah, jezo ali karkoli drugega, ker mu kot ženska kažem to nezadovoljstvo, frustracijo ali pa ignoranco. Če posluša moje signale na zunaj, vse kaže na to, da moškega ne želim. Takrat je čas, da slišiš svoj notranji glas, kaj ti pravi. Na neki način skozi opazovanje občutkov, kaj ženska res rabi.

Če v tem primeru moški poskuša vzpostaviti bližino skozi »energijo« tolaženja, me objemati ali kaj podobnega, dobim občutek, da mi moški daje uteho skozi očeta in me to še bolj frustrira, saj potrebujem steber, partnerja in ne očeta. Torej moški ne sme biti kot rešitelj in ženski dati tega, kar od očeta ni dobila.

To žensko na neki način pomanjša in ji da občutek, da je punčka, ki potrebuje samo tolažbo, v resnici pa se želi počutiti slišana kot ženska. Pri tem se mi pokaže tudi konflikt, da to, kar mi daje mora biti prav, saj vendar dobivam skrb in ljubezen, kar naj bi potrebovala. Vendar to ni prava energija z moške strani, zato sem še bolj frustrirana, ker imam občutek, da ne vem, kaj potrebujem. TUKAJ SE ZGODI POGLABLJANJE PROBLEMA.

V odnosu se to opazi tudi na tak način, da ni prišlo do nekakšnega naboja, dviga energije.

Ko moški čuti nemoč, sama to zaznam na tak način, da me pri njem vse moti, lahko se prijemam za to nemoč in jo vidim na različne načine.

2. Druga stvar, ki se dogaja bolj pogosto pa je, da moški ne ve, kaj narediti in ima občutek, da nič ne more.

Lahko se kaže enako, da mi daje nekakšno uteho, me tolaži, je tam in očitno kaže, da ne ve, kaj narediti, ali pa se umakne.

Pri tem sama doživljam frustracijo, »se bo kaj zgodilo ali nič?!« S tem čutim tudi zapuščenost in grem v žalost, razočaranje.

S tem ko se moški umakne ali pa je preveč v glavi, se med njima izgubi bližina in prisotnost, ki jo ženska potrebuje, da se počuti varno in lahko izraža svoje občutke.

Rešitev se je zgodila, ko sva s tem kar se dogaja bila prisotna oba in sva opazovala, kaj se dogaja v telesu. Dajala sva si tudi različne povratne informacije in šele skozi to moški lahko začuti ta povlek in kaj ženska res potrebuje.

PRIPIS

V primeru ženske frustracije, rabi moški žensko peljati v srce, da bosta to sploh lahko naredila. Več o tem sem govorila že v drugih videih, člankih, oziroma to v praksi preizkušamo na individualnih terapijah.

Ko je ženska frustrirana in kaže, da moškega noče (ker jo je strah), lahko moški počasi začne navezovati stik in jo spuščati k sebi, če jo je prej na kakršenkoli način odrezal. S tem mu ženska neha zaupati, da bo res tam zanjo in se ne počuti varno. Ko je ta varnost počasi ponovno vzpostavljena, lahko moški naredi tisti povlek k sebi na način, kot zazna, da ženska to potrebuje. Na zunaj se to vidi, da se je umirila, ni več frustrirana in deluje bolj odprto.

MOJA IZKUŠNJA

Na neki točki z njegovo prisotnostjo sem začutila popolno prepustitev, da se bo zame zgodilo samo najboljše. Glava se je izklopila in sem samo dovoljevala, da sem vodena v karkoli. V telesu je bil res močan občutek miru. Kot da se je fizično umiril moj živčni sistem.

Moje spoznanje v tem je bilo, da rabim narediti še manj. Vse, kar rabim je to, da sem s svojimi občutki in pustim moškemu, da vodi kot se mu zdi prav. Na nek način sem v odprtosti ali dopuščanju, da moški najde rešitev.

Več si poglej spodaj, v videu 👇

Več blogov najdeš tukaj: Ostali blogi

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥


Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, me podpri in ga podeli še z drugimi. Hvala! 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor