Težavnost
20%
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
2h (V hladilniku), 15 – 20 min v skrinji
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF
Imaš tudi ti preveč pripomočkov v kuhinji?
🙏 Minimalizem je nekaj, kar si želim v življenju. To me osvobodi. Zato sem pristaš tega, da raje najdem in kupim pripomoček, ki ga bom lahko uporabila za več stvari, namesto da ima vsaka stvar svoj pripomoček. Na tak način je narejena tudi ta čokolada. Zanjo sem uporabila silikonske modelčke za mafine, ki jih uporabljam še za ogromno stvari. 😉
Sestavine
- 50g malin (sadja po želji)
- 100g kakavovih gumbkov (Lahko uporabite cca 100g kakavovega masla in 40g kakava – več kakava, če imate raje temnejšo čokolado)
- 30g kokosovega masla
- 1/2 žličke mlete vanilije (po želji)
- 1 kavna žlička stevie
- 35g Eritritola
- Cca 40g koščkov Macadamie bimed (dodamo na koncu)
Priprava
- Nad paro stopimo kokosovo maslo in kakavovo maslo;
- Ko se stopi dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Na koncu dodamo še maline;
- Nadevamo v modelčke za mufine (ali karkoli drugega), jim dodamo macadamia oreščke in jih postavimo v hladilnik za par ur. Lahko tudi za 20 minut v skrinjo.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]