Težavnost: 10 %
Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: /
Količina: 200 g
Vegansko | Brez sladkorja | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf
Sestavine
- 60 g makadamije (zmeljemo)
- 20 g kakavovega masla
- 20 g kakava v prahu
- 70 g kremnega kokosa
- 30 g eritritola (zmeljemo)
Vanilija po želji.
Če želiš hrustljavo, jo potrosi z zdrobljenimi kakavovimi zrni. Kje jih kupiti, najdeš na zgornjem linku.
Priprava
- V posodi nad vodo ali paro stopimo kakavovo maslo in kremni kokos;
- Primešamo zmleto makadamijo, kakav v prahu in eritritol;
- Maso vlijemo v model (ali v alu folijo) in postavimo v hladilnik za kakšno uro;
- Če se ti mudi, postavi za 15 minut v skrinjo.
Alu folijo oblikujemo po lastni želji in vanjo vlijemo maso. To ni optimalen način, je pa za na hitro ;).
NASVET: Če uporabimo alu folijo, jo postavimo na trdo podlago (deska za rezanje), da bomo čokolado lažje prestavili v hladilnik.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost:
Čokolada |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 200 g | 100 g |
Kalorij | Kcal | 1,144.60 | 572.3 |
Maščob | g | 116.50 | 58.3 |
Ogljikovi hidrati | g | 25.82 | 12.9 |
Sladkor | g | 8.13 | 4.1 |
Vlaknine | g | 20.96 | 10.5 |
Proteini | g | 13.57 | 6.8 |