Domače prečiščeno maslo ghee

Domače prečiščeno maslo ghee

Težavnost

5%

Čas priprave

2 min

Čas kuhanja

1h


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF


Slasten, kremen, zdrav, brez laktoze, večnamenski in nepogrešljivi ghee.


Sestavine

  • 2 (1,3,5,8 😉) Bio masla

Priprava

  1. Maslo damo v posodo in vsaj 1h segrevamo na nizki temperaturi. Čas brez problema podaljšate. Maslo naj vre, ampak res zelo malo, da se ne zažge.
  2. Na površju se bo začela nabirati bela smetana (Oh-ji, beljakovine, nečistoče, laktoza in kazein), ki s pomočjo žlice pobiramo stran.
  3. Maslo bo vedno bolj zlato rumene barve. Popolnoma prešičeno je, ko se pena na površju ne nabira več.
  4. Maslo precedimo v posodice, kjer ga bomo hranili. Precedite ga lahko s pomočjo cedila, kuhinjske brisačke ali tanke tkanine. Za posodice lahko uporabite kozarce vložene zelenjave.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

Maslo – Priporočam BIO maslo, po možnosti pašenih krav. “Maslo živali, ki so hranjene s travo ima veliko boljše razmerje zdravih maščob, ki ne povzročajo vnetij v telesu, ampak jih zavirajo.”


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor