Težavnost
5%
Čas priprave
2 min
Čas kuhanja
1h
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF
Slasten, kremen, zdrav, brez laktoze, večnamenski in nepogrešljivi ghee.
Sestavine
- 2 (1,3,5,8 😉) Bio masla
Priprava
- Maslo damo v posodo in vsaj 1h segrevamo na nizki temperaturi. Čas brez problema podaljšate. Maslo naj vre, ampak res zelo malo, da se ne zažge.
- Na površju se bo začela nabirati bela smetana (Oh-ji, beljakovine, nečistoče, laktoza in kazein), ki s pomočjo žlice pobiramo stran.
- Maslo bo vedno bolj zlato rumene barve. Popolnoma prešičeno je, ko se pena na površju ne nabira več.
- Maslo precedimo v posodice, kjer ga bomo hranili. Precedite ga lahko s pomočjo cedila, kuhinjske brisačke ali tanke tkanine. Za posodice lahko uporabite kozarce vložene zelenjave.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
Maslo – Priporočam BIO maslo, po možnosti pašenih krav. “Maslo živali, ki so hranjene s travo ima veliko boljše razmerje zdravih maščob, ki ne povzročajo vnetij v telesu, ampak jih zavirajo.”