Domača presna nutella

Domača presna nutella

Težavnost

20%

Čas priprave

15 min

Čas kuhanja


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF


Sestavine (Za družinsko nutello)

  • 250g lešnikov bimed (namočenih (vsaj 8 ur) in posušenih ali praženih)*
  • 100g gostega kokosa s konzerve
  • 130g kokosove vode, lahko s konzerve (Voda ostane na dnu, ko poberemo gost kokos v konzervi. Če uporabite Bio kokos, s Hoferja)
  • 45g kakava v prahu
  • 65g Eritritola
  • 60g kokosovega olja
  • 35g ghee-ja (Lahko uporabimo samo kokos ali samo ghee)
  • Noževa konica Vanilije (Ali malo tekočega vaniljevega ekstrakta)
  • 1 kavna žlička stevije
  • 1/4 žličke soli

Priprava

  1. Lešnike z maščobo (Kokos, Ghee) damo v multipraktik in miksamo nekje 4 minute, da nastane gosta zmes;
  2. V kavnem mlinčku zmiksamo erytritol, ki ga stresemo k lešnikom in dodamo vse ostale sestavine in še enkrat dobro premiksamo (Če nimamo mlinčka, lahko segrejemo kokosovo vodo, ki ji dodamo eritritol, da se stopi);
  3. Nutello nadevamo v posodico, kjer jo bomo hranili. Ali pa jo uporabimo za PALAČINKE.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*NAMAKANJE: Fitinska kislina oreščke brani pred škodljivci. Zaradi tega so težko prebavljivi. Z namakanjem lešnikov, vsaj 8 ur, razgradimo fitinsko kislino in povečamo absorpcijo vitaminov ter mineralov v telesu. Namakamo jih v slani vodi, ki ji dodamo kis ali limonin sok. Namakanje za recept ni nujno, je pa priporočljivo. Oreščke lahko posušimo v pečici na 40 °C nekaj ur, ali na soncu.

Drugi način je, da oreščke pečemo 15 minut na 175 °C. Med peko jih premešamo. Ko jih vzamemo ven, uporabimo kuhinjsko krpo s katero jih olupimo. Lešnike stresemo na sredino krpe. Primemo robove, da dobimo “culico”. Z eno roko jo držimo, z drugo pa drgnemo, da se lupine ločijo od lešnikov. Pazite, ker so lešniki vroči, vendar se tako lažje olupijo.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor