Težavnost: 5 %
Čas priprave: 10 min
Čas pečenja: /
Količina: 250 g
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično
Kaj pa preprosta, doma narejena marmelada, ki ti bo dejansko koristila? Borovnice, vsebujejo visok nivo antioksidantov (sploh če so ekološko pridelane). Ti pa pomagajo zmanjševati škodo, ki jo v telesu povzročajo prosti radikali. Preprečujejo poškodbe celične membrane v DNA in prav zato borovnice pomagajo pri zaviranju procesa staranja. Pri tem pomaga tudi dejstvo, da ne vsebujejo dodanega sladkorja.
P.S. Tale borovničeva marmelada ima manj kot 60 Kcal na 100 g. Dobro se prileže k prosenem kruhu (RECEPT), ki ga popečemo na opekaču, ali na ponvi. Pa dober tek, brez slabe vesti seveda 😋.
Sestavine
- 250 g svežih borovnic
- 2 g konjak moke (glukomanan – lahko xantam gum)
- 2 Tabletki stevie (lahko 15-20 g eritritola za bolj sladko)
Priprava
- Borovnice, stevio ali eritritol stresemo v mešalnik;
- Dodamo konjak moko in dobro zmiksamo;
- Marmelado lahko jemo takoj, čez par ur bo v hladilniku dobila enako teksturo, kot kupljena marmelada.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost – Borovničeva marmelada:
Borovničeva marmelada brez sladkorja |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 250 g | 100 g |
Kalorij | Kcal | 146.10 | 57.7 |
Maščob | g | 0.84 | 0.3 |
Ogljikovi hidrati | g | 37.23 | 14.7 |
Sladkor | g | 24.90 | 9.8 |
Vlaknine | g | 7.70 | 3.0 |
Proteini | g | 1.88 | 0.7 |