Težavnost
10%
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
55 min (v pečici)
Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF | Keto
LEGENDA: ŽL – Velika žlica, ž – žlička, kž – kavna žlička
Sestavine (8 mini pleskavic)
- 180g Mandljeve moke*
- 5 ŽL (45g) Psiliuma
- 1 ž (6g) Morske soli
- 3 ž (2g / 10ml) Vinskega kamna (Pecilni)
- 3 ž (11g / 10ml) Jabolčnega kisa (Bio)
- 3 Beljaki (Srednja jajca)
- 240 ml vrele vode
- Sezam – za posip
Priprava
- Prve 4 sestavine (Mandlji, psilium, sol, vinski kamen) stresemo v posodo in premešamo;
- Dodamo vinski kis in beljake ter vse skupaj stepemo z mešalnikom;
- Dodamo vrelo vodo in še enkrat stepemo. (Nastane lepljiva zmes)
- Maso razdelimo na 8 kosov in oblikujemo bombetke (zmočimo roke, da gre lažje). Na koncu jih posipamo s sezamom in postavimo v pečico za 55 minut na 175 °C.
- Počakamo, da se ohladijo preden jih jemo.
Pečemo na 175°C, 55 min
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
*Blanširane mandlje lahko zmeljemo v kavnem mlinčku, da dobimo mandljevo moko. Multipraktik tega ne opravi dovolj dobro.
**Rumenjake lahko porabimo za sladoled ali majonezo
VIRI: