Mandljevi kruhki brez moke (bombetke)

Mandljevi kruhki brez moke (bombetke)

Težavnost

10%

Čas priprave

20 min

Čas kuhanja

55 min (v pečici)


Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF | Keto


LEGENDA: ŽL – Velika žlica, ž – žlička, kž – kavna žlička

Sestavine (8 mini pleskavic)

  • 180g Mandljeve moke*
  • 5 ŽL (45g) Psiliuma
  • 1 ž (6g) Morske soli
  • 3 ž (2g / 10ml) Vinskega kamna (Pecilni)
  • 3 ž (11g / 10ml) Jabolčnega kisa (Bio)
  • 3 Beljaki (Srednja jajca)
  • 240 ml vrele vode
  • Sezam – za posip

Priprava

  1. Prve 4 sestavine (Mandlji, psilium, sol, vinski kamen) stresemo v posodo in premešamo;
  2. Dodamo vinski kis in beljake ter vse skupaj stepemo z mešalnikom;
  3. Dodamo vrelo vodo in še enkrat stepemo. (Nastane lepljiva zmes)
  4. Maso razdelimo na 8 kosov in oblikujemo bombetke (zmočimo roke, da gre lažje). Na koncu jih posipamo s sezamom in postavimo v pečico za 55 minut na 175 °C.
  5. Počakamo, da se ohladijo preden jih jemo.
Pečemo na 175°C, 55 min

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*Blanširane mandlje lahko zmeljemo v kavnem mlinčku, da dobimo mandljevo moko. Multipraktik tega ne opravi dovolj dobro.

**Rumenjake lahko porabimo za sladoled ali majonezo


VIRI:

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor