Težavnost
20%
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
60 min
Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Lchf | Keto
Sestavine
- 4 jajca
- 400g mandljeve moke
- 200g jogurta (Kokosov, sojin, navaden)
- 70g Ghee ali navadnega masla
- 60g mletih lanenih semen
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička kurkume
- ½ – 1 žličke soli
Priprava
- Penasto zmiksamo jajca. Počasi vmešamo jogurt, maslo, sodo bikarbono, kurkumo in sol.
- Dodamo še mandljevo moko in lanena semena ter dobro premešamo.
- Pekač, kjer bomo pekli kruh namažemo z maslom ali oljem.
- Maso zlijemo v pekač in pečemo nekje 1h na 180°C.
Kruh lahko v hladiniku stoji vsaj en teden.
Priporočilo: Kruhki se zelo lepo se zapečejo v opekaču.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
Mandljeva moka – Lidl ima poceni mandljeve lističe, ki se jih zmelje v mlinčku za kavo. In že imamo 1x ali 2x čenejšo mandljevo moko.
Ghee maslo – Kupimo navadno maslo iz katerega s segrevanjem enostavno naredimo ghee (prečiščeno maslo brez laktoze). Priporočam BIO maslo. “Maslo živali, ki so hranjene s travo ima veliko boljše razmerje zdravih maščob, ki ne povzročajo vnetij v telesu, ampak jih zavirajo.”