Oreo piškoti brez moke in sladkorja

Oreo piškoti brez moke in sladkorja

Težavnost

30%

Čas priprave

15 – 20 min

Čas kuhanja

15 – 20 min


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF


Sestavine za piškot (10 piškotov)

  • 38g kakava v prahu
  • 210g Blanširane mandljeve moke Bimed*
  • 1/2 žličke sode bikarbone (2,5ml)
  • 1 žlička jabolčnega kisa (5ml)
  • 3 žlice kokos olja (45ml) – Hladnostiskano
  • 1 jajce
  • 1 žlička mletega vanilijevega stroka (lahko vanilijev ekstrakt)
  • 1/2 žličke mlete vanilije
  • 1 žlička stevie
  • 30g Eritritola
  • malo soli

Sestavine za kremo

  • 120g namočenih indijskih oreščkov Bimed
  • 3 žlice (45ml) kakavovega masla (Izjemoma ghee)
  • 3 žlice (45ml) kokos olja
  • 2-3 žlice Eritritola
  • 1 žlička stevie

Priprava

  1. Zmešamo vse sestavine za piškot in dobro premiksamo ter na koncu pregnetemo z rokami.
  2. Maso povaljamo do debeline 1cm ali manj.
  3. S pomočjo modelčkov za piškote (ali majhnim kozarčkom), oblikujemo 20 krogcev. Kozarec ali modelček lahko pomakamo v vodo, da se masa ne prijema.
  4. Pečemo 15 – 20 minut na 180°C.
  5. Med tem ko se piškoti pečejo naredimo kremo. Osušimo namočene (4-12h) indijske oreščke in jih z ostalimi sestavinami stresemo v multipraktik. (V primeru, da nimamo multipraktika, lahko oreščke zmeljemo kako drugače in jih zmešamo z ostalimi sestavinami).
  6. Dobro premiksamo in kremo nadevamo na ohlajene pečene piškote.
  7. Piškote (če lahko;)) pustimo nekaj časa v hladilniku, da se krema popolnoma strdi.
Pečemo 15 - 20 minut na 180°C. 
Po želji jih lahko oblijemo s stopljeno temno čokolado (vsaj 80% kakava)

Kalorična vrednost (na 1 piškot od 10):

  • Kalorije: 269
  • Maščob: 25g
  • Holesterol: 16mg
  • Natrij: 86mg
  • Ogljikovi hidrati: 13g
  • Vlaknine: 3.2g
  • Sladkorji: 1.04g
  • Alkoholni sladkorji: 7.2g
  • Neto Ogljikovi hidrati: 2.6g
  • Proteini: 6g
  • Vitamin D: 2mcg
  • Kalcij: 46mg
  • Železo: 1mg

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*Bimed mandlje zmeljemo v kavnem mlinčku, da dobimo moko.

Po namakanju oreščkov vodo odlijemo in oreščke dobro speremo.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor