Težavnost
30%
Čas priprave
15 – 20 min
Čas kuhanja
15 – 20 min
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF
Sestavine za piškot (10 piškotov)
- 38g kakava v prahu
- 210g Blanširane mandljeve moke Bimed*
- 1/2 žličke sode bikarbone (2,5ml)
- 1 žlička jabolčnega kisa (5ml)
- 3 žlice kokos olja (45ml) – Hladnostiskano
- 1 jajce
- 1 žlička mletega vanilijevega stroka (lahko vanilijev ekstrakt)
- 1/2 žličke mlete vanilije
- 1 žlička stevie
- 30g Eritritola
- malo soli
Sestavine za kremo
- 120g namočenih indijskih oreščkov Bimed
- 3 žlice (45ml) kakavovega masla (Izjemoma ghee)
- 3 žlice (45ml) kokos olja
- 2-3 žlice Eritritola
- 1 žlička stevie
Priprava
- Zmešamo vse sestavine za piškot in dobro premiksamo ter na koncu pregnetemo z rokami.
- Maso povaljamo do debeline 1cm ali manj.
- S pomočjo modelčkov za piškote (ali majhnim kozarčkom), oblikujemo 20 krogcev. Kozarec ali modelček lahko pomakamo v vodo, da se masa ne prijema.
- Pečemo 15 – 20 minut na 180°C.
- Med tem ko se piškoti pečejo naredimo kremo. Osušimo namočene (4-12h) indijske oreščke in jih z ostalimi sestavinami stresemo v multipraktik. (V primeru, da nimamo multipraktika, lahko oreščke zmeljemo kako drugače in jih zmešamo z ostalimi sestavinami).
- Dobro premiksamo in kremo nadevamo na ohlajene pečene piškote.
- Piškote (če lahko;)) pustimo nekaj časa v hladilniku, da se krema popolnoma strdi.
Pečemo 15 - 20 minut na 180°C.

Kalorična vrednost (na 1 piškot od 10):
- Kalorije: 269
- Maščob: 25g
- Holesterol: 16mg
- Natrij: 86mg
- Ogljikovi hidrati: 13g
- Vlaknine: 3.2g
- Sladkorji: 1.04g
- Alkoholni sladkorji: 7.2g
- Neto Ogljikovi hidrati: 2.6g
- Proteini: 6g
- Vitamin D: 2mcg
- Kalcij: 46mg
- Železo: 1mg
Dober tek!

Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
*Bimed mandlje zmeljemo v kavnem mlinčku, da dobimo moko.
Po namakanju oreščkov vodo odlijemo in oreščke dobro speremo.