Težavnost
10%
Čas priprave
15 min
Čas pečenja
15 – 20 min
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze
Sestavine Biskvit
- 3 jajčne beljake (110g) – Stepemo v sneg
- 80g mletih mandljev
- 1 jajce (60g)
- 35g medu (Lahko eritritol …)
- 2,5g sode bikarbone (1/2 žličke)
- 1/2 žličke cimeta
- 1/4 žličke naribane bio limonine lupinice (aroma)
- 1/4 žličke naribane pomarančne lupinice
- Ščepec soli
- Malo ruma po želji
Sestavine Poliv
- 240g zmrznjenih borovnic + 50g vode = Segrejemo
- 215g kivija (3 kiviji)
Priprava
- Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg;
- Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo;
- Nato, z metlico vse sestavine, s snegom, zmešamo skupaj;
- Maso nadevamo v pekač za torto, na katerega smo dali peki papir;
- Pečemo 15 do 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve);
- Segrejemo zmrznjene borovnice, ki smo jim dodali vodo;
- Ko je biskvit pečen, po njem polijemo borovnice in potresemo z narezanim kivijem;
- Postavimo v hladilnik ali postrežemo!
Pečemo 15 do 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve)
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]