Težavnost
20%
Čas priprave
20-30 min
Čas kuhanja
3h (nizka temperatura)
Brezglutensko | Brez laktoze
Sestavine
Ker je golaža zelo veliko, ga lahko pospravimo v skrinjo za dni, ko nimamo časa ;). Prileže se z Mandljevim kruhom.
- 800g Ekološke teletine pašne reje*
- 1kg bio čebule
- 700g bio paprike
- 700g bio bučk
- 3 dcl Bio paradižnikove mezge
- Lovorjev list
- Malo kumine
- Bazilika
- Petršilj
- 1 žlica svežega vloženega popra
- Vsaj 1 žlica soli
- 1 žlica bio jabolčnega kisa ali rdečega vina
- 1-2 litra vode (Lahko dodamo juho, če jo imamo)
Priprava
- Narežemo čabulo (Lahko kar v multipraktiku, če ga imamo) in jo popečemo na ghee-ju. Pomembno je, da se ne zažge, saj v tem primeru postane grenka. Vse delamo na srednji temperaturi;
- Ko se čebula malo razpusti, dodamo na kose narezano teletino in jo rahlo popečemo. Samo toliko, da se obarva;
- Dodamo zelenjavo, začimbe in vse ostale sestavine ter premešamo;
- Dodamo vodo, da pokrije vse sestavine in kuhamo nekje 3h, oziroma toliko časa, da se zelenjava razpusti ter meso postane mehko.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
UPORABNO:
*Bio teletina pašne reje. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.