You are currently viewing VELIKE LEKCIJE V LETU 2020

VELIKE LEKCIJE V LETU 2020

ZAKAJ RAVNO 2020?

Kot sem že pisala, je leto 2020, po zemeljskih ciklih vrh vseh napetosti, agresije, strahu in pa tudi ustvarjanja ter velikih premikov. Tudi zame.

Ta trenutek nas je veliko takih, ki predelujemo velike lekcije. Z drugimi besedami: Soočamo se z družinskimi težavami, težavami v odnosu, s prijatelji, z denarjem in tako naprej.

Sama ta trenutek predelujem svoje vzorce in strahove na vsaj treh področjih. Kako se soočam z vsem tem?

Življenje me je postavilo na točko, ko moram spustiti čisto vse in se popolnoma prepustiti ter zaupati. Te svobode in zaupanja sem si želela že dolgo časa, zato sem vedela, da pride. Ne morem gledati na to, kaj bom jutri, ampak samo na to, kaj je danes.

To pa mi omogoča, da najdem srečo v vsakem trenutku in v vsaki majhni stvari, ki mi pride na pot.

Ker na plano hodi ogromno potlačenih čustev je včasih naporno. Vendar ne trpim, saj na vse lahko pogledam iz ozadja in vidim lekcijo, ki mi je dana..Pri tem sem že večkrat zaznala tisti zadnji krik ega, ki bi ga opisala kot otroka, ki se meče po tleh in želi dobiti svoje. Ko sprejmem te občutke in si jih dovolim začutiti v polnosti, se sprostijo.

ZAKAJ SE VSE TO DOGAJA?

Zemlja in mi z njo prestopamo v nove lepše energije. To pomeni, da se moramo otresti starih vzorcev in strahov, ki nam onemogočajo srečo in prijaznost do drugih.

Da so strahovi močnejši od ljubezni, se je pokazalo že večkrat. Sploh v času korone, ko smo eden na drugega, na politike in druge zvalili ogromno agresije, samo zaradi strahu, ki ga čutimo v sebi, ampak si ga ne dovolimo priznati.

KAKO PA NAREDIMO TA PREHOD?

Vsak se odloča sam, ali bo to naredil na lep ali grd način. To lahko opazim tudi v svoji okolici. Vedno imamo izbiro, ali bomo za svoje počutje krivili druge ali se bomo zavedali, da je vse in edino, na kar lahko vplivamo, samo naša notranjost! V POPOLNOMA VSAKI SITUACIJI!

Ko nas nekaj moti, lahko obtožujemo soseda, ki vpije, partnerja, starše, politike, ker delajo “narobe”, psa, ki laja, ali pa se poglobimo v vse občutke, ki jih pri tem čutimo, jih ozavestimo in s tem sprostimo.

Pa še en nasvet. Vsakič, ko sprostimo določeno čustvo, ga je dobro zamenjati z ljubeznijo. V naši energiji (to lahko imenujete kakorkoli, ni pomembno) s tem nastane praznina, ki se bo zapolnila sama. Če jo zapolnimo z ljubeznijo, smo lahko prepričani, da se bo zapolnila z nečim lepim.

Opazujte okolico in situacije, kako se po tem spreminjajo ;).


Te zanima tudi članek: Močni smo kolikor je močan naš najšibkejši člen.


Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor