You are currently viewing DELATI S PARTNERJEM IN PREŽIVETI

DELATI S PARTNERJEM IN PREŽIVETI

DELO OD DOMA

Sedim za računalnikom, zraven sebe imam partnerja in oba delava. Delava od doma.

Ne, za najino delo od doma ni kriv koronavirus, ampak je to lastna odločitev življenjskega stila, ki nama zelo ustreza. Seveda ima kar nekaj slabosti in prednosti.

No, zame ima bolj prednosti kot slabosti. Verjetno zaradi tega, ker je slabosti vedno manj.

Biti 24 ur skupaj s partnerjem je lahko pravi pekel. Ja tudi pri nama je bil.

Je zdaj vse tako kot mora biti? Niti približno, vendar se stvari premikajo in upam, da v pravo smer. Pozabljamo na to, da je za VSAK dober odnos potrebno delo in predaja. Enako velja za posel in podobno.

VSAK ODNOS JE ODNOS, KI POTREBUJE DOLOČEN ČAS

Po navadi ljudje, ki vse to razumejo in jim je samoumevno v poslu, ne zmorejo zgraditi dobrih odnosov z ljudmi. Pa ne govorim o ogromno poznanih ljudi in površinskih pogovorih, ki jih ima lahko kdorkoli, kjerkoli.

Govorim o intimnih pogovorih o največjih strahovih, željah in tudi iskreno izražanje svojega mnenja ter čustev. Za to je potreben trden odnos. Tudi pri prijateljih je enako. Ja, morda se kdaj skregamo tudi s prijatelji, ker nekdo postavi mejo, ali pa izrazi lastne želje in to drugega prizadene. Le kar je potrebno za dober odnos je to, da se potem pogovorimo in razčistimo. Odnos se poglobi in prijateljstvo ostane. Enako je pri partnerjih. No, tukaj se stvari malo bolj zakomplicirajo, ampak kdaj drugič o tem.

SREČA NA VSEH PODROČJIH?

Sem ena izmed tistih, ki si želi sreče na vseh področjih. Seveda ni, da si to samo želim. Niti ni res, da sem za to pripravljena trdo delati. Sama namreč ne verjamem v trdo delo. To je le prepričanje, ki smo ga prinesli s staro zavestjo, ker smo s trdim delom bili nekaj vredni. Če pa nismo trdo delali, so nas označili za lene in ničvredne. Verjamem, da se pri delu ni treba matrati, ampak lahko uživamo.

Za to sem pripravljena delati. Ne trdo delati in ni mi samoumevno. Vendar vsak dan posvetim nekaj energije temu, da je moj odnos lepši, je finančno stanje boljše, se v telesu počutim dobro, izvem kaj novega in se dobro počutim s svojimi občutki ter mislimi.

Posvečanje energije takim stvarem ne bi smela biti muka. Muka bi lahko bila v primeru, ko smo postavljeni v vlogo žrtve in čakamo, da nas bo “odrešil” nekdo drug. Potem nam “jamranje” in podobno ni tuje. Saj s tem želimo, da nam že nekdo pomaga, saj ne zmoremo sami. V resnici lahko in včasih potrebujemo samo eno dobro “brco v rit” 😉.

MOJE PREDNOSTI DELA OD DOMA S PARTNERJEM

  • Vedno lahko z nekom delim svoje prigode
  • Vedno se lahko obrnem na nekoga za nasvet
  • Prisiljena sem imeti razčiščene stvari, če ne, je pretežko
  • Vzameva si čas zase, ko ga potrebujeva
  • Skupaj jeva kosila
  • Lahko mu kdaj pa kdaj malo “potežim” 😛
  • Naučila sva si dati prostor
  • Delava lahko od kjerkoli …

Smo družba, ki nam veliko pomeni, da znamo biti sami, s čimer ni nič narobe. Vendar smo malo pozabili na to, da smo družabna bitja in je pomembno tudi to, da se naučimo biti v družbi.

Umik od ljudi, neiskreni odnosi in čustvena odtujenost nam ne prinesejo sreče in notranjega zadovoljstva. Čas je, da začnemo gledati eden na drugega in se naučimo delati lepo s sočlovekom, TUDI ČE GA VIDIMO PRVIČ.

Čim več empatije in čim manj obtoževanja vam želim vsem, ki delate od doma s partnerji <3

Tudi ti delaš s partnerjem?

Te zanima tudi članek: Moja velika spoznanja v letu 2019

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor