You are currently viewing 10 STVARI, KI BI JIH RADA SPREMENILA PRI SVOJEM MOŠKEM

10 STVARI, KI BI JIH RADA SPREMENILA PRI SVOJEM MOŠKEM

KOLIKO STVARI PA BI TI RADA SPREMENILA?

Poznaš vsakdanji scenarij, ko se ti zdi, da je moški slabe volje, jezen, da premalo trenira, bi lahko jedel bolj zdravo, ti več pomagal, več naredil zase in še bi lahko naštevala.

Zakaj se to nikoli ne konča in zakaj je to napačen pogled na situacijo?

To se nikoli ne konča in se niti ne bo, ker:

  • Ubiraš napačen pristop, da bi se lahko kaj spremenilo
  • Kljub stvarem, ki bi lahko bile boljše v resnici tisti trenutek, ni problem on

ZAKAJ JE TO NAPAČEN PRISTOP IN ZAKAJ NI PROBLEM ON?

Ko ženske govorimo, kaj nas moti in kaj vidimo pri moškem, da bi lahko spremenil, ga v resnici obsojamo, šolamo ali pa igramo njegovo mamo. Res misliš, da se je odselil od svoje mame, da bo sedaj poslušal tebe, kaj mora narediti? 

Niti približno. To pa je tudi stvar, ki ubija vajin odnos in vajino polarnost (privlačnost). Če moški nima orodij, da te vodi v srce, se bo najverjetneje začel umikati, bo kakšne stvari naredil “samo, da bo mer”, tebi pa to ne bo pomenilo nič in počutila se bo utrujeno ter izpraznjeno. Čez en teden boš morala tako ali tako “teženje” ponoviti. 

Si se vprašala, zakaj te en dan določene stvari motijo naslednji dan pa to ni tako hudo? Zato, ker v resnici ni problem on, ampak dejanja, ki ti zbujajo spomine na otroštvo, ko si doživljala določene travme, njegova dejanja pa so samo trigerji, ki ti jih zbudijo.

ALI TO POMENI, DA ON NE RABI SPREMENITI NIČESAR?

Tudi to ni povsem res. Odnos je rast in vedno si izberemo partnerja, ki nam bo slikal določene travme z otroštva, s pomočjo katerih bomo trigirane. S “pomočjo” naših trigerjev in pravilnega izražanja bo on “izboljšal” sebe, ti pa boš zacelila svoje rane. 

ALI BI LAHKO NAJPREJ NAREDILA POTREBNO DELO NA SEBI IN POTEM IMELA ODNOS?

Odgovor je ja, ampak ni pomembno, ali si v partnerskem odnosu ali ne, življenje ti bo vedno nosilo situacije, da lahko zaceliš svoje rane. S pomočjo družine, prijateljev, službe in podobno. To, da se nekdo odloči za odnos, je lastno čutenje in s tem ni nič narobe. Po mojih izkušnjah je v odnosu lahko še lažje, če/ko sta oba zavestna in si pri rasti pomagata. Seveda je to lahko tudi z globokim prijateljstvom, ki ga je enako težko zgraditi, saj se od prijatelja vedno lahko umakneš. Pri partnerju pa to ni vedno mogoče.

Zato je po mojem mnenju popolnoma brezvezno govoriti, da ko bom “popolna” oziroma naredila še to in to na sebi, pa bo prišel pravi partner (bom pripravljena nanj), ker to nima nobene zveze s tem, koliko izzivov boš imela v življenju – s partnerjem ali brez.

Bolj boš čutila, da si nepopolna, in da se rabiš spremeniti, bolj boš v svoje življenje vlekla napačne partnerje in ljudi. 

Bolj boš čutila, da si okej z vsemi svojimi “nepopolnostmi” in si vredna ljubezni ter vsega dobrega, bolj ti bo življenje nosilo prave ljudi in partnerje, s katerim lahko zgradiš odnos. 

Pa še to … NIHČE NI LOČEN OD NIKOGAR! Torej so besede, “sama moram to in to, nekaj moram spremeniti sama, da lahko pride to in to”, zelo škodljive zate, ker ustvarjajo ločenost in miselnost, da pomoč, ni na vsakem koraku. Zato ti povem, da če sprejmeš pomoč, ki JE na vsakem koraku, nisi slaba ali manjvredna. To samo pomeni, da se počutiš vredno, da dobiš pomoč, ko začutiš, da jo potrebuješ. Nič bolj pomembna ali dobra nisi, če zmoreš sama. Popolnoma vseeno je, ali stvar narediš sama, ali pa ti to naredi nekdo drug. Pomembno je, da se počutiš dobro! (“Drugi ljudje so podaljšek tvoje duše, ki ti je prišla na pomoč”)

Pa da se vrnem nazaj, ker sem ti sedaj dala goro problemov (klikov) in ne veliko vidnih rešitev :).

REŠITEV NA KRATKO

Vsakič, ko ti neko njegovo dejanje ali ne-dejanje zbudi določene občutke, lahko narediš naslednje: Namesto obsojanja in šolanja, greš v svoje občutke in jih izraziš. V občutenju teh občutkov se skriva rešitev, in pot do tega, da se boš počutila vredno vsega dobrega.

Opazuj strah, ki se pojavi, če se postaviš v situacijo, da on ne naredi ali spremeni tega, kar si želiš. Česa se bojiš? 

Za pomoč sem ti na voljo:
041 743 848
sandra@celosten.si

Več blogov najdeš tukaj: Ostali blogi

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥


Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, me podpri in ga podeli še z drugimi. Hvala! 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor