Težavnost: 10 %
Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 20 min
Količina: 350 g
Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf
Pečemo 20 minut na 180 °C
Sestavine
- 100 g blanširanih mandljev (zmeljemo)
- 3 jajčne beljake (110 g)
- 1 jajce (60 g)
- 60 g eritritola (zmeljemo) po želji
- 1/2 žličke vinskega kamna (pecilni prašek, soda bikarbona cca 2,5 g)
Priprava
- Ločimo beljake od rumenjakov in jih zmiksamo v trd sneg (rumenjake porabimo za kaj drugega);
- Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo (1 celo jajce, eritritol, mandlji in vinski kamen);
- Nato, z metlico vse sestavine zmešamo skupaj s snegom;
- Maso nadevamo v manjši pekač za torto, na katerega smo dali peki papir (ali katerikol drugi pekač, ki ga imamo pri roki);
- Pečemo 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve).

Dober tek!

Sandra Mestek