Univerzalni biskvit (Brez moke)

Univerzalni biskvit (Brez moke)


Težavnost: 10 %

Čas priprave: 30 min

Čas pečenja: 20 min

Količina: 350 g



Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf


 Pečemo 20 minut na 180 °C

Sestavine

  • 100 g blanširanih mandljev (zmeljemo)
  • 3 jajčne beljake (110 g)
  • 1 jajce (60 g)
  • 60 g eritritola (zmeljemo) po želji
  • 1/2 žličke vinskega kamna (pecilni prašek, soda bikarbona cca 2,5 g)

Priprava

  1. Ločimo beljake od rumenjakov in jih zmiksamo v trd sneg (rumenjake porabimo za kaj drugega);
  2. Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo (1 celo jajce, eritritol, mandlji in vinski kamen);
  3. Nato, z metlico vse sestavine zmešamo skupaj s snegom;
  4. Maso nadevamo v manjši pekač za torto, na katerega smo dali peki papir (ali katerikol drugi pekač, ki ga imamo pri roki);
  5. Pečemo 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve).

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor