You are currently viewing Domača riževa čokolada (z lešniki)

Domača riževa čokolada (z lešniki)


Težavnost: 10%

Čas priprave: 15 Min

Čas pečenja: /

Količina: 254 g



Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine

  • 100 g kakavove paste (kakav s kakavovih zrn)
  • 23 g kremnega kokosa
  • 45 g eritritola (Lahko +20g medu)
  • 20 g medu (Lahko eritritol)
  • 52 g lešnikov, za posip (po želji)
  • 16g riževih napihnjencev (ekspandiran riž), za posip

Priprava

  1. Stopimo kakavovo pasto in ji dodamo vse sestavine razen lešnikov ter riževih napihnjencev;
  2. Lešnike narežemo in popražimo na nižji temperaturi (cca 5 minut);
  3. Stresemo jih v modelček, kamor bomo dali čokolado in prelijemo s stopljeno maso;
  4. Na vrh damo še riževe napihnjence, ki jih potlačimo z roko, da se vsi držijo čokolade;
  5. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi cca 1h, ali za 20 minut v skrinjo.

Namesto medu lahko uporabimo več Eritritola. Lešnike lahko brez problema izpustimo.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Podatki o hranilni vrednosti z medom in lešniki ter brez:


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor