Težavnost
30%
Čas priprave
30 min
Čas pečenja
20 min
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze
1. Biskvit
- 3 jajčne beljake (110g) – Stepemo v sneg
- 80g mletih mandljev
- 1 jajce (60g)
- 35g medu (Lahko eritritol …)
- 2,5g sode bikarbone (1/2 žličke)
- PO ŽELJI:
- 1/2 žličke cimeta
- 1/4 žličke naribane bio limonine lupinice (aroma)
- 1/4 žličke naribane pomarančne lupinice
- Ščepec soli
- Malo ruma po želji
- Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg. Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo. S pomočjo metlice vse sestavine zmešamo in na koncu primešamo še sneg. Maso nadevamo v pekač za torto, na katerega smo dali peki papir. Pečemo 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve).
2. Puding
- 100g kokos mleka
- 500g vode
- 6g konjak moke
- 3 rumenjaki (46g)
- 70g eritritola (zraven lahko tudi stevio)
- ZAČIMBE
- 1/4 žličke cimeta
- 1/4 žličke vanilije
- 1/4 žličke bio limonine lupinice
- 1 žlička ruma, po želji
- Zmešamo eritritol in konjak moko. Vse ostale sestavine damo v posodo in jim s konstantnim mešanjem dodajamo konjak moko z eritritolom. Puding segrejemo in ga ves čas mešamo, da se zgosti. Lahko uporabimo hladnega = Vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom in počakamo da se popolnoma zgosti. (15 – 30 min – med tem spečemo biskvit)
3. Sadeži
- 200g zmrznjenih malin
- 20g narezanih datljev
Zmrznjene maline kuhamo z narezanimi datlji toliko časa, da se malo zgostijo.
4. Čokolada
- 55g 85% temne čokolade
- 23g kremnega kokosa
- Med, po želji
Stopimo čokolado in kremni kokos ter dobro premešamo.
Priprava
- V kozarčke nadevamo pečen biskvit;
- Druga plast je puding;
- Na puding nadevamo gozdne sadeže in na koncu čokolado;
- To ponovimo dvakrat. (Dve plasti biskvita, pudinga …)
- Med vsako plast lahko potrosimo riževe napihnjence. Po želji lahko dodamo tudi plast kokosovega jogurta.
- Sladico lahko jemo takoj, ali pa jo postavimo v hladilnik, da se nekatere sestavine strdijo ter biskvit prepoji. Meni je bila všeč v obeh primerih.
Dober tek!
Sandra Mestek