Težavnost
20%
Čas priprave
10 -15 min
Čas kuhanja
/
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF
Sestavine za palačinke – 8 porcij (za 2 lačni osebi, za dva dni 😉) – Lahko razpolovite
Ker si rada prihranim čas, skoraj vedno naredim dvojno porcijo. S tem imam naslednji dan zajtrk kot v restavraciji ter nič, oziroma zelo malo dela s posodo 😎.
- 300g Blanširanih mandljev (Mandlje zmeljemo)***
- 1/2 žličke sode bikarbone (Lahko vinski kamen) – 2,5 – 4ml
- 5 jajc
- 150ml kokos mleka s konzerve
- 1/4 žličke soli
- 10g Ghee**, masla ali kokos olja (Nerafinirano)
- 1 zvrhana žlička cimeta – 8ml
- 1/4 žličke mlete vanilije (po želji)
- 1/4 žličke stevie ali Eritritol (1 žlica)
- 1/2 žličke jabolčnega kisa
- Naribana lupina Bio limone
Priprava
- Penasto zmiksamo jajca;
- Zmenjšamo hitrost in dodamo vse ostale sestavine ter na koncu mandljevo moko;
- Ponev** segrejemo na srednjo temperaturo (nekje 5 minut prej). Pomembno je, da temperatura ni previsoka, da se ne žge ter kadi;
- Na ponev nadevamo maso in jih na ghee-ju zapečemo na obeh straneh, do zlatorjave barve.
- Na koncu jih serviramo s poljubnim nadevom. Predlagam dva: Čokoladni namaz in Nutello.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
*Ponev: Ne uporabljajte teflonskih posod ali drugih s premazi proti prijemanju, saj se boste s tem izognili toksičnim plinom.
**Ghee: Za pečenje je najbolje uporabiti prečiščeno maslo ghee, ki ga lahko naredite tudi sami. Ghee je obstojna maščoba od 190 – 252°C. Uporabite lahko tudi hladno stiskano kokosovo olje, vendar je obstojno do temperature 177°C.
***Mandlji: Z blanširanimi mandlji se izognete rastlinskim oljem, s katerimi so mandlji ponavadi praženi. S praženjem olje oksidira, kar v telesu povzroča vnetja. Bimed ima možnost xxl nakupa blanširanih mandljev, ki jih sama zmeljem v kavnem mlinčku.