Mandljeve palačinke

Mandljeve palačinke

Težavnost

20%

Čas priprave

10 -15 min

Čas kuhanja

/


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF


Sestavine za palačinke – 8 porcij (za 2 lačni osebi, za dva dni 😉) – Lahko razpolovite

Ker si rada prihranim čas, skoraj vedno naredim dvojno porcijo. S tem imam naslednji dan zajtrk kot v restavraciji ter nič, oziroma zelo malo dela s posodo 😎.

  • 300g Blanširanih mandljev (Mandlje zmeljemo)***
  • 1/2 žličke sode bikarbone (Lahko vinski kamen) – 2,5 – 4ml
  • 5 jajc
  • 150ml kokos mleka s konzerve
  • 1/4 žličke soli
  • 10g Ghee**, masla ali kokos olja (Nerafinirano)
  • 1 zvrhana žlička cimeta – 8ml
  • 1/4 žličke mlete vanilije (po želji)
  • 1/4 žličke stevie ali Eritritol (1 žlica)
  • 1/2 žličke jabolčnega kisa
  • Naribana lupina Bio limone

Priprava

  1. Penasto zmiksamo jajca;
  2. Zmenjšamo hitrost in dodamo vse ostale sestavine ter na koncu mandljevo moko;
  3. Ponev** segrejemo na srednjo temperaturo (nekje 5 minut prej). Pomembno je, da temperatura ni previsoka, da se ne žge ter kadi;
  4. Na ponev nadevamo maso in jih na ghee-ju zapečemo na obeh straneh, do zlatorjave barve.
  5. Na koncu jih serviramo s poljubnim nadevom. Predlagam dva: Čokoladni namaz in Nutello.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*Ponev: Ne uporabljajte teflonskih posod ali drugih s premazi proti prijemanju, saj se boste s tem izognili toksičnim plinom.

**Ghee: Za pečenje je najbolje uporabiti prečiščeno maslo ghee, ki ga lahko naredite tudi sami. Ghee je obstojna maščoba od 190 – 252°C. Uporabite lahko tudi hladno stiskano kokosovo olje, vendar je obstojno do temperature 177°C.

***Mandlji: Z blanširanimi mandlji se izognete rastlinskim oljem, s katerimi so mandlji ponavadi praženi. S praženjem olje oksidira, kar v telesu povzroča vnetja. Bimed ima možnost xxl nakupa blanširanih mandljev, ki jih sama zmeljem v kavnem mlinčku.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor