Težavnost: 10 %
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: 20 min
Količina: 290 g
Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze
Uporabimo ga lahko za torto, kot samostojno jed ali kaj drugega.
Pečemo 20 minut na 180 °C
Sestavine
- 3 jajčne beljake (110 g) – Stepemo v sneg
- 80 g kostanjeve moke (ali kuhan kostanj)
- 1 jajce (60 g)
- 30 g Eritritola
- 10 g kokosovega masla
- 2,5 g sode bikarbone (1/2 žličke)
- Ščepec soli
Priprava
- Ločimo beljake od rumenjakov (rumenjake lahko porabimo za tole sladico);
- Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg;
- Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo;
- Nato, z metlico vse sestavine (s snegom) zmešamo skupaj;
- Maso nadevamo v manjši model za peko (ali katerakoli posoda 😉). Jaz sem uporabila silikonski model;
- Pečemo 20 minut, na 180 °C.
Hranilna vrednost:
Dober tek!
UPORABNO:
Sandra Mestek