Kostanjev biskvit/kruh, brez moke

Kostanjev biskvit/kruh, brez moke


Težavnost: 10 %

Čas priprave: 15 min

Čas pečenja: 20 min

Količina: 290 g



Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze

Uporabimo ga lahko za torto, kot samostojno jed ali kaj drugega.


 Pečemo 20 minut na 180 °C

Sestavine

  • 3 jajčne beljake (110 g) – Stepemo v sneg
  • 80 g kostanjeve moke (ali kuhan kostanj)
  • 1 jajce (60 g)
  • 30 g Eritritola
  • 10 g kokosovega masla
  • 2,5 g sode bikarbone (1/2 žličke)
  • Ščepec soli

Priprava

  1. Ločimo beljake od rumenjakov (rumenjake lahko porabimo za tole sladico);
  2. Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg;
  3. Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo;
  4. Nato, z metlico vse sestavine (s snegom) zmešamo skupaj;
  5. Maso nadevamo v manjši model za peko (ali katerakoli posoda 😉). Jaz sem uporabila silikonski model;
  6. Pečemo 20 minut, na 180 °C.

Hranilna vrednost:

Dober tek!


UPORABNO:


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor