Težavnost
20%
Čas priprave
20 min
Čas kuhanja
10 min
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF
Sestavine (3 manjše tortice ali dve večji)
- 55 g temne čokolade (vsaj 80%) Jaz sem uporabila 85%
- 8 g Blanširane mandljeve moke (mleti mandlji)
- 56 g ghee-ja ali kokos masla
- 2 jajci (sobna temperatura)
- 1/8 žličke soli
- 25 g čokoladnih koščkov (poljubna čokolada, ki jo razrežemo)
- 1/2 žličke mlete vanilije
- 30 g Eritritola (Za bolj sladko dodajte več)
Priprava
- Pečico segrejemo na 175°C,
- Na nizki temperaturi stopimo ghee in čokolado,
- Penasto zmiksamo jajca, vanilijo in sol,
- Obe masi zmešamo skupaj, dodamo mandljevo moko in sladila,
- Modelčke za mafine do polovice napolnimo z maso, dodamo čokoladne koščke in pokrijemo s preostalo maso.
Pečemo 10-12 minut na 175°C. Znotraj mora ostati tekoče.
Kalorična vrednost (na 1 tortico v primeru, da naredimo 2):
- Kalorije: 559
- Maščob: 52g
- Od tega nasičenih: 30g
- Holesterol: 221mg
- Natrij: 62mg
- Ogljikovi hidrati: 25g
- Vlaknine: 5.5g
- Sladkorji: 2.3g
- Alkoholni sladkorji: 14g
- Neto Ogljikovi hidrati: 4.4g
- Proteini: 9.7g
- Vitamin D: 15mcg
- Kalcij: 24mg
- Železo: 5mg
- Kalij: 62mg
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]