You are currently viewing KAKO SE POMIRITI, KO ŽELIM VSE TAKOJ? (In kako to dobiti)

KAKO SE POMIRITI, KO ŽELIM VSE TAKOJ? (In kako to dobiti)

KAKO BRATI MOJ B(r)LOG?

KAJ TO POMENI, ČE SI ŽELIM VSE NA HITRO IN TAKOJ?

Največji problem tega, ko si želim vse na hitro, je ravno to, da imam pod nogami polno polen, vse gre narobe in ljudje me neprestano razočarajo. Zaradi tega se pritožujem in dajem fokus na druge ljudi, ki ne opravijo stvari dovolj hitro, dovolj dobro, ali pa me še kdo po domače povedano “nategne”. Je tu zadaj nezaupanje?

Imam primere, ko se človek zaveda, da mora nekaj spremeniti, vendar ko podam rešitev, ne sliši, ampak še vedno govori, kaj vse gre narobe. Ali pa pravi, da želi rešitev, vendar so njegove besede na vsako mojo. Ja vem, ampak … To je primer, ko v resnici ne želimo spremembe, ampak želimo samo nekoga, ki mu lahko malo “pojamramo”, da ostanemo tu, kjer smo. Ego je zadovoljen, ker ne napredujemo in nas še vedno drži v trpljenju. S tem škodujemo sebi in tudi drugim, ki so seveda sami odgovorni zase ;).

Dve stvari, ki mi onemogočata rast

Da situacijo lažje razložim in za to podam rešitev, najbolje, da pogledamo dve stvari, ki spremembe ne omogočata. Prva je, da se oseba ukvarja z ljudmi in situacijami zunaj sebe, druga pa to, da govori o tem, kaj vse gre narobe. Tukaj nastaja začaran krog, ko se mi lahko že skoraj zmeša in ja, hudič ima mlade, pa se tega niti ne zavedam in še manj, znam to ustaviti.

Kaj se dogaja v ozadju?

Zakaj in kdaj potrebujemo vse takoj? Prvi razlog za to je, da se ta trenutek s seboj ne počutimo dobro in mislimo, da nam bo to prineslo rešitev. S tem ko nismo srečni v sedanjem trenutku, si želimo stvari ali situacije, za katere mislimo, da nas bodo osrečile. Vendar sem o tem napisala že veliko, da z vibracije nesreče ne moremo priti v vibracijo sreče. Kar vibriramo, to privlačimo. Ravno zato, to ne gre. Rešitev pri tem je, da najdemo stvari, ki nas bodo osrečile ta trenutek in se z njimi počasi umirimo.

Za lažje razumevanje tega priporočam ostale bloge, ki bodo sestavili celoto:

KO NAS DRUGI JEZIJO

KREATOR SVOJE PRIHODNOSTI

URESNIČITEV ŽELJA, KAKO?

KAKO BITI V TRENUTKU?

POGLEJMO PRIMER

Pustila sem službo, šla na svoje in zdaj želim imeti ogromno denarja, veliko strank in vse je super, fino, fajn. Tako nekako je videti primer, ko želimo stvari na hitro. V ozadju tega je lahko več stvari.

Prva in najpogostejša je ta, da v resnici ne zaupamo vase in v to, kar počnemo ter si želimo potrditve s pomočjo okolice. Ko bom uspela v tem, kar sem si zadala, bom dokazala (staršem, sebi ali drugim), da sem dovolj dobra. Tako me bodo imeli radi.

Če bi imela vse na hitro, me to v resnici sploh ne bi osrečilo in se mi ne bo zdelo vredno truda. Razlog, da grem na svoje in živim svoje sanje, je ravno to, da vsak dan in vsak trenutek delam nekaj, kar me osrečuje. Torej, če me to, kar delam, osrečuje, zakaj si potem želim 1000 strank, ogromno denarja in še ne vem, kaj vse (to je kasneje logična posledica)?

ZAKAJ SI TO ŽELIM?

Morda je bolje sprva pogledati, zakaj si želim, kar si želim? Ko se s seboj usedem za nekaj časa in odpadejo vse maske, da se želim pokazati drugim, staršem in imeti ogromno denarja, da z njim lahko “razmetavam” (z veliko denarja ni popolnoma nič narobe, in če je to iskrena želja, je to že (slej ko prej) tvoje ;)), lahko počasi ugotovim ta svoj, zakaj. Ko vem, zakaj si nekaj želim in vem, na kakšen način me bo to osrečilo, se lahko pomirim in začnem uživati v korakih do tja. Garantiram lahko, da je veliko večji užitek v ustvarjanju nečesa, kot pa, ko to imamo.

Razmisli o tem, ko si si nekaj močno želel/a in si vedel/a, da boš to kmalu dobil/a, kakšen je bil občutek? Navdušenje, sreča, pričakovanje, pomirjenost … Ko si to imel/a, so vsi te občutki izginili in ta stvar, ni bila več tako zanimiva. To ne pomeni, da je ne ceniš več in ti še vedno lahko zelo dobro služi v življenju, ampak enostavno ni več tistih prijetnih občutkov navdušenja in vedenja, da nekaj dobiš.

ZAKAJ ME VSE TAKOJ NE MORE OSREČITI?

Tukaj ni nič drugače. Ko grem na svoje in si želim VSE TAKOJ, si v resnici ne želim tega vsega, ampak si želim, občutek sreče, pričakovanja, miru in pomembnosti. Ker tisto, kar mislim, da si želim, ni nujno to, kar mi bo dalo te občutke. Že lahko vidiš rešitev? Vprašati se moram, kdaj čutim občutke sreče, pričakovanja, miru in pomembnosti. Ko imam odgovore, se vprašam naslednje vprašanje: Kako si to dam in kako lahko tega počnem več?

Za stvari, ki jih želim ZDAJ, TAKOJ, ni nujno, da mi bodo dali to, kar si iskreno želim. Ravno za to mi vesolje tega ne prinese. Ker ve, kaj si želim. Občutke pomirjenosti, sreče itd. V primeru, da mi teh občutkov to ne bo prineslo, potem me vesolje, tvoja duša, ali karkoli drugega, zaščiti in mi tega ne da. Ker tako kot jaz, želi, da se počutim najbolje kar lahko.

ZA KONEC

Vsak trenutek se vprašam, kaj je tisto, kar si iskreno želim, ko odpadejo vse maske. Kaj so občutki, ki jih želim čutiti. Ko to imam, se pomirim in zaupam, da bo to prišlo, oziroma je to že tu, če bi se samo umirila in videla, kje mi življenje že zdaj prinaša točno to, kar si želim in iščem v prihodnosti. Če pa tega še ni v tvojem življenju, ti zagotavljam, da boš to dobil/a še tisti trenutek, ko se boš res pomiril/a in zaupal/a, da si točno tam, kjer moraš biti ter si dal/a stvari, ki te bodo osrečile. Več o tem pa tukaj: TOLE BOM RAJE SHRANILA ZA POZNEJE.

 Za odpravljanje blokad in pomoč pri tem, sem na voljo TUKAJ! 

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥


Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor