You are currently viewing KAKO UGOTOVIM, KAJ SI ŽELIM?

KAKO UGOTOVIM, KAJ SI ŽELIM?

KAKO MI DRUGI POMAGAJO, DA VEM KAJ SI ŽELIM?

Vse to, kar me moti pri drugih, me jezi, jim zavidam ali pa občudujem so lahko stvari, ki jih želim zase.

Ne glede na to ali to obrnem v veliko občudovanje drugih ali pa v iskanje zakaj so slabi, se v vsakem primeru postavim v podrejen položaj (žrtev), da jaz tega ne morem imeti. V enem primeru sem navzven negativno nastrojena proti drugim, v drugem pa proti sebi.

Kaj mislim s tem?

  1. Ko nekomu zavidam, da ima nekaj, kar si želim tudi sama in mislim, da tega ne morem imeti, se pojavijo slabi občutki. Moj um išče načine, kako mi bo dopovedal, da je vredu, da tega nimam, če ne, se bom počutila še slabše in bom dejansko morala narediti nekaj, da bom to imela. Moja prepričanja mi onemogočajo, da bi lahko, kaj naredila.
  2. Enako se zgodi, ko nekoga kujem v zvezde in ga obsesivno občudujem. V prvem primeru sem negativno nastrojena do drugih, ker me jezi, da to imajo. V drugem primeru pa do sebe, ker se na nek način počutim slabša od njih.

PRIMER:

  1. Na Facebook vidim ljudi, ki imajo veliko prostega časa. V meni se zbudi zavist ali kakšni drugi slabi občutki. Moj um začne iskati slabe stvari o teh ljudeh, da si lahko upravičim, zakaj je dobro, da sama nimam tega. Govorim si, da ta oseba nima denarja in si ne more privoščit stvari, ki si jih želi in podobno. Najdem čim več stvari, ki so lahko resnične ali pa ne, samo, da se pomirim s tem, da tega nimam.
  2. Najdem nekoga, ki je zelo dober podjetnik. Postavim se v položaj, da občudujem vse, kar dela. Drugim govorim o njem, ga hvalim in se na nek način poistovetim, kot, da sem ta oseba. Brez problema hvalim to osebo, o sebi pa ne mislim, da bi to zmogla. V tem primeru sem se postavila v vlogo žrtve in raje prevzela vlogo te osebe, kot pa, da bi živela sama to, kar ima ta občudovana oseba.

Nič ni narobe s tem, da lahko pohvalimo druge in sebe. To je popolnoma zdravo, da smo veseli za druge in kaže samo na to, da smo blizu tega, kar imajo drugi. V zgornjem primeru govorim o destruktivnem primeru, ko o sebi ne mislimo tako. Če je vsak s seboj iskren, bo vedel o čem govorim ;).

Kako mi torej vse to pomaga, da vem, kaj si želim?

V obeh primerih so to stvari, ki jih drugim zavidam ali pa jih obsesivno občudujem.

Kako mi to pomaga, da pridem do teh stvari, bom pisala kdaj drugič, zato ne zamudi naslednjega bloga.

Več blogov najdeš tukaj: Ostali blogi


 Za pogovor in vse nasvete, sem na voljo TUKAJ!  👈

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, me podpri in ga podeli še z drugimi. Hvala! 😉


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor