You are currently viewing KAKŠNA OČALA PA TI NOSIŠ?

KAKŠNA OČALA PA TI NOSIŠ?

KAKO BRATI MOJ B(r)LOG?

ZAUPATI OČEM

Če so ljudje okoli nas ogledala in vidimo samo tisto, kar imamo tudi v sebi, lahko potem sploh zaupam temu, kar vidim? Če govorimo o drugi osebi verjetno ne. Je nekaj, čemur lahko zaupamo, ampak bom to opisala kasneje. Na svetu obstaja več kot 1000 pogledov o eni stvari ali človeku, kako lahko vem, da je moja resnica prava?

PRIMER

Imamo osebo, ki je srednje velikosti, ženskega spola, plavolasa, nosi očala in hlače. Predstavljajmo si, da jo opazujejo ljudje. Vsak bo imel njegov pogled, na to, kaj ta oseba je, glede na to, kar nosi v sebi, lastna prepričanja, strahove in tako dalje. Nekdo jo bo videl kot neumno plavolasko, druga oseba jo bo videla kot pametno poslovno žensko z očali, spet tretja oseba jo bo videla kot dominantno žensko in tako naprej do zadnje osebe, ki bo imela popolnoma svoj pogled nanjo, dokler o tem ne začnemo govoriti na glas ter se naše misli začnejo prepletati. Če malo pomisliš, to počnemo vsak dan.

V resnici je ta oseba učiteljica v prvem razredu. To pa niti ni pomembno. Pomembno je, da v vsakem vidimo samo to, kar želimo. Enako je tudi z dogodki v življenju. Ko se nekaj pripeti, na to lahko pogledamo z ogromno različnih koncev in sami izberemo, s katerega konca bomo pogledali. Zakaj ne bi izbrali neobsojajočega in pozitivnega pogleda?

Naslednjič pri tem, ko nas nekdo izsili, poskusimo videti osebo, ki pelje svojo hčerko k zdravniku, ker potrebuje injekcijo adrenalina. Namesto da se pritožujemo in obsojamo (trobimo in žmigamo z lučmi), da ta oseba ne zna voziti.

KAJ PA NAŠI ŠEFI?

Enako bi lahko rekli za eno izmed bolj gorečih tem v Sloveniji, in sicer naši šefi! Obsojamo in se pritožujemo, kaj vse ni prav, kaj vse bi morala ta oseba narediti drugače, čeprav nismo v (preozkih) čevljih te osebe in ne vemo, kaj vse je v ozadju, ne glede na to, kaj je naredila. Po drugi strani pa zakaj si v tej službi s tem šefom, sodelavci, če se vsak dan pritožuješ? Izgovori se glasijo nekako takole: Nimam izbire, potrebujem službo, imam kredit, otroke, ne morem kar tako zamenjati službe. Morda res ne, lahko pa zamenjaš energijo, ki jo oddajaš vsak dan!

JA, AMPAK …

Vsi ti izgovori so sicer brezpredmetni, ker ko se odločimo za spremembo, vesolje poskrbi za to, da se vse stvari uredijo. Pride nova služba, kredit poplačan … Vseeno je lažje imeti izgovore? Tudi z izgovori, da ne moremo zamenjati službe, lahko naredimo veliko, kar je tudi rešitev, da se situacija spremeni in sploh lahko poiščem drugo službo (če bo po tem, sploh treba).

  1. Čas je, da nehamo obsojati in pogledamo na svojega šefa ali sodelavca kot na nekoga, ki ima svoje težave in dela najbolje kot lahko (Primer z avtom in hčerko).
  2. Se zavedamo, da nismo nič boljši od te osebe, ki nam (po naše) dela krivico, ker se pritožujemo in tej osebi delamo enako, kot naj bi ona nam, samo na drugačen način.
  3. Ko bomo na situacijo pogledali z “rožnatimi očali”, bomo kar naenkrat videli, da ni vse tako slabo in vse se bo počasi začelo urejati. Ne verjameš? Potem je čas, da to preizkusiš in se en teden fokusiraš samo na dobro in pozitivno, ne glede na to, kaj se zgodi.

Torej kaj je moj izziv zate?

En teden vsak dan, namesto da se pritožuješ in obsojaš, o tej situaciji, ali osebi najdeš 3 dobre stvari, ne glede na to, kako težko bo in koliko jeze imaš tisti trenutek v sebi. Če tega ne zmoreš, kako si lahko boljši/a od te osebe in kako se lahko sploh pritožuješ, če delaš enako? 😉 Po vztrajnem delu, se počasi začne spreminjati vsa okolica in seveda svet je kar naenkrat lepši. Verjetno se bo “ego” pri tem oglasil in rekel, da živim v oblakih. Ja, moji oblaki so res mehki in prijetni. Po drugi strani pa, ko te nekaj trigira oziroma razjezi, kar napišem, je čas, da se poglobiš in pogledaš, zakaj si tu in to bereš, če misliš, da svet ne more biti lep? V svetu ni naključij, je samo tvoja duša, ki te poriva, da zrasteš in s tem izkusiš lepše in bolj mirno življenje. Naslednjič, ko te nekaj prebranega razjezi, oziroma imaš ob tem veliko čustev, se vprašaj, zakaj si tega ne dovoliš verjeti in zakaj si ne dovoliš lepega življenja?

KAKO VIDETI RESNICO?

Vsak lahko vidi oziroma bolje rečeno, čuti, kaj je resnica, vendar bom to malo bolj opisala zaradi naše zaprtosti za občutke. Ko nas nekaj na drugi osebi ali pri določenem dogodku moti, jezi, žalosti ali kaj podobnega, je čas, da pogledamo vase, kaj je naša resnica, da si tega ne dovolimo imeti. Več o tem sem napisala v blogu: KAKO BITI SREČEN IN PRITI DO OBILJA.

Še vedno ne moreš videti lepih stvari? Pomagam ti lahko TUKAJ! 

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥


Sandra Mestek

Če ti je bil članek všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor