You are currently viewing Kako biti srečen in priti do obilja?

Kako biti srečen in priti do obilja?

Kaj je sreča?

Je to nekaj, kar nihče več točno ne ve, kaj je in kako priti do tja? Obstaja ogromno ljudi in različnih informacij, ki nam poskušajo približati srečo na svoj način. Pa vendar ne vemo več, kje se skriva ter kje in kako jo najti. Zmeda preveč informacij nam prinaša samo še več bremen.

Kaj je torej rešitev?

Rešitev je v bistvu zelo preprosta, ampak jo bom zavoljo našega uma, ki težko sprejme vse preprosto malo bolj razložila (“zakomplicirala”;)). Na koncu pa podala preproste rešitve. Najbolje, da začnem kar s prvo točko, s katero sem se sama ukvarjala kar nekaj časa in se še vedno > Naš predragi UM.

UM?

Pravijo, da imamo na dan od 60.000 do 80.000 misli. To je povprečno 2500 do 3.300 (večina nezavednih) misli v ENI URI?! Se kdaj vprašamo kakšne so te misli? So to negativne* misli, skrbi, kaj moramo še narediti, kaj smo narobe rekli prijateljici, šefu, kje smo bili včeraj, kaj bomo počeli čez eno uro ali ko pridemo domov … Ali so to pozitivne misli o tem, kako veseli smo, da imamo dragoceni trenutek, kavo ali čaj, hrano, zdravje, roke in noge?

Večinokrat se naše misli ne nanašajo na drugo polovico. Ker pa negativnim mislim sledijo negativna čustva, tu nastane težava, ki jo bom malo bolj opisala.

Misli + Čustva = Kreacija

Vedno bolj sprejemamo dejstvo, da s tem kar mislimo in čutimo, kreiramo občutek v srcu. Ta občutek v srcu riše našo prihodnost. Torej, če imam na dan skoraj same negativne misli, ki prinašajo negativna čustva, bo tudi moja prihodnost poskrbela, da bom imela v prihodnje okoli sebe situacije, ki mi bodo vzbujale take občutke. In ne v življenju nimamo samo nesreče in hudiča, ki ima non stop mlade ;).

To nesramno vesolje, ki mi daje to kar nočem?

Morda se sliši vse skupaj zelo grozno in brezizhodno, vendar nam situacije, ki v tem trenutku ustvarjajo negativna čustva, pomagajo pri zavedanju, da razmišljamo negativno, oziroma delamo nekaj proti temu, kar si želimo.

Torej je vsaka negativna stvar (ki se mi zgodi v realnem življenju) darilo, ker lahko misel in občutek zamenjam s pozitivnim?

Seveda vesolje deluje tudi v drugo, pozitivno smer. Daje nam lepe situacije o katerih imamo lepe misli in prepričanja. Največkrat se niti ne zavemo lepih stvari, ki jih imamo, saj smo zelo obremenjeni in fokusirani samo na slabe. S tem jih privlačimo še več. Pozitivne misli in hvaležnost, prinašata več pozitivnih situacij, ki nam dajejo dobre občutke.

Edina stvar, nad katero imamo kontrolo, so naše misli in občutki. To pa je tudi vse, kar potrebujemo, da si ustvarimo življenje, ki nas osrečuje ter izpolnjuje. V trenutku, ko v življenju vidim nekaj, kar mi ni všeč, dobim tudi odgovor kaj mi je všeč. Negativne in pozitivne situacije so v življenju samo pomoč, da se spoznamo. Kaj nam je všeč in kaj ne. Tu smo zato, da se spoznamo.

Situacije in negativni občutki mi kažejo, kje še vedno razmišljam negativno oziroma imam o tem napačno prepričanje, ki so mi ga vsadili starši, skrbniki ali okolica, ko sem bila še mala.

PRIMER:

Recimo, da si želim več denarja. Na prvi stopnji je čas, da začnem o denarju razmišljati pozitivno. Sem vesela za vsak račun, ki ga plačam in se veselim vsakega evra, ki ga dobim. Ko to delam nekaj časa in ne vidim spremembe, ne pomeni, da delam kaj narobe. V tem primeru imam lahko v sebi negativno prepričanje o denarju. Kako to ugotovim?

 1. Vprašam se, kaj mislim o denarju na splošno?
 2. Kaj mislim o bogatih ljudeh?
 3. Kaj je prvo, kar mi pade na pamet, ko pomislim, da bi bila bogata?

Ko imamo prepričanja, ki nas omejujejo pri doseganju obilja, v tem primeru denarja, se bodo odgovori glasili nekako takole:

 1. Mislim, da denar pomeni breme, da je to vir vsega zla …
 2. So prevaranti in do denarja pridejo na grd način, so obremenjeni in utrujeni, neprestano delajo in se ne zabavajo …
 3. Bojim se, da mi bo dolgčas, da ne bom imela več smisla za kar bi delala …

Opisala sem samo nekatere primere vprašanj in odgovorov, ki se lahko pojavijo. Vsak si lahko sam doda vprašanja in napiše svoje odgovore. Z odgovori lahko vidimo, kakšen odnos imamo do določene stvari, v tem primeru do denarja.

Kako pa to potem rešimo?

Negativna prepričanja samo spremenimo v pozitivna. Naprimer:

 1. Mislim, da denar pomeni breme, da je to vir vsega zla … = Denar prinese lahkotnost, z denarjem lahko pomagam drugim ljudem.
 2. So prevaranti in do denarja pridejo na grd način, so obremenjeni in utrujeni, neprestano delajo in se ne zabavajo … = do denarja lahko pridem na način, da delam stvari, ki me osrečujejo in zabavajo. Delam kolikor si želim in imam ogromno možnosti za zabavo.
 3. Bojim se, da mi bo dolgčas, da ne bom imela več smisla, za kar bi delala … = Imela bom ogromno možnosti za ustvarjanje, potovanje, …

Vsakič, ko se zaznam, da o nečem razmišljam negativno (imam neprijetne občutke) se nasmehnem in zavestno najdem pozitivno misel o tem (če zmorem), ali o katerikoli drugi situaciji, ki je zame pozitivna in mi, da prijetne občutke.

POVZETEK IN PREPROSTE REŠITVE

 1. Zavem se, kakšne so moje misli in občutek čez dan
 2. Vsako zame negativno misel spremenim v zame pozitivno
 3. Zavem se, da lahko iz situacije, ki mi prinaša negativne občutke zrastem. Ta situacija mi da možnost, da jih spremenim v pozitivne (prepričanja in misli).
 4. Vsak dan sem hvaležna za stvari, ki jih imam in me osrečujejo

Že samo čez en teden ali mesec (odvisno od tega, kako intenzivno se tega lotim) lahko opazim korenito spremembo v svojem življenju. O tem sem prepričana, saj se je moje življenje s tem spremenilo v veliko mirnejše, bolj polno in pozitivno. To je tudi pot do obilja, ki si ga vsak drugače razlaga. Več o tem naslednjič.

Moja naloga je, da to predam tudi vam, saj se zavedam, da ne glede na to kako nizko smo, se lahko življenje vedno obrne v “našo smer”!

Te zanima tudi članek: Kaj pa, če do denarja lahko pridem kako drugače?

*S tem ne mislim negativne misli v slabem smislu, saj nam le te pokažejo, kje se nahajamo in kaj rabimo spremeniti.

 Za pogovor in vse nasvete, sem na voljo TUKAJ! 

Z LJUBEZNIJO
SANDRA ♥

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor