Kokosova majoneza

Kokosova majoneza

Sestavine:

  • 1 jajce (50g)
  • 2 rumenjaka (35g)
  • Bel poper
  • 15g limoninega soka
  • 1,4g soli
  • 1g gorčice (gorčičnih semen)
  • 150 ml kokosovega olja (Hladno stiskanega)*
  • 100 ml olivnega olja (Extra deviško oljčno olje!)

Priprava:

  1. Vse sestavine, RAZEN olja, zmešamo v multipraktiku.
  2. Počasi, res počasi začnemo dodajati kokosovo olje. Skoraj po kapljicah med tem ko imamo prižgan mikser (skozi zgornjo odprtino).
  3. Ko dobimo gostejšo zmes, začnemo dodajati še olivno olje (Odvisno od gostote).
  4. Miksamo dokler ne dobimo gostejše zmesi, podobne majonezi. Po želji lahko za gostoto dodamo avokado.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

*Če želimo, da majoneza ni škodljiva, rabimo uporabiti nepredelana hladno stiskana olja, ki imajo visoko vsebnost antioksidantov. Le ta na telo delujejo protivnetno, oziroma v telesu ne povzročajo vnetij.

Priporočam tudi jajca pašne reje, kjer kokoši niso pašene z žiti. Jajca, ki so pašne reje (in niso hranjene z žiti), imajo večjo vsebnost omega 3 maščob. (Omega 3 maščobe preprečujejo vnetja v telesu)

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor