Sestavine:
- 1 jajce (50g)
- 2 rumenjaka (35g)
- Bel poper
- 15g limoninega soka
- 1,4g soli
- 1g gorčice (gorčičnih semen)
- 150 ml kokosovega olja (Hladno stiskanega)*
- 100 ml olivnega olja (Extra deviško oljčno olje!)
Priprava:
- Vse sestavine, RAZEN olja, zmešamo v multipraktiku.
- Počasi, res počasi začnemo dodajati kokosovo olje. Skoraj po kapljicah med tem ko imamo prižgan mikser (skozi zgornjo odprtino).
- Ko dobimo gostejšo zmes, začnemo dodajati še olivno olje (Odvisno od gostote).
- Miksamo dokler ne dobimo gostejše zmesi, podobne majonezi. Po želji lahko za gostoto dodamo avokado.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
*Če želimo, da majoneza ni škodljiva, rabimo uporabiti nepredelana hladno stiskana olja, ki imajo visoko vsebnost antioksidantov. Le ta na telo delujejo protivnetno, oziroma v telesu ne povzročajo vnetij.
Priporočam tudi jajca pašne reje, kjer kokoši niso pašene z žiti. Jajca, ki so pašne reje (in niso hranjene z žiti), imajo večjo vsebnost omega 3 maščob. (Omega 3 maščobe preprečujejo vnetja v telesu)