Težavnost: 10 %
Čas priprave: 20 min
Čas pečenja: 5 do 10 min
Količina: 300 g
Proso je zelo nevtralno žito in ga lahko uporabimo za veliko jedi. Poleg tega v telesu deluje alkalno in ga lahko uporabljamo tudi, ko imamo občutljiv želodec. Pospešuje potenje in odvajanje vode s telesa.
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično
Sestavine
- 200 g kuhanega prosa (naj se ne razkuha)
- 100 g naribane bučke
- Sol, poper, bazilika, drobnjak
- 1 žlička soli (po okusu)
- Ghee za peko
Za boljše sprijemanje polpetkov lahko dodamo jajce ali 1 žlico lanenih semen. Jaz sem naredila brez in jih malo bolj previdno obračala.
Priprava
- Skuhamo proso in naribamo bučko;
- Vse sestavine zmešamo skupaj in pustimo nekaj časa, da proso popije vodo iz bučk;
- Na vsaki strani popečemo do zlato rjavega in postrežemo.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost – Proseni polpeti:
Proseni polpeti z bučko |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 300 g | 100 g |
Kalorije | Kcal | 254.00 | 84.7 |
Maščobe | g | 2.20 | 0.7 |
Ogljikovi hidrati | g | 50.64 | 16.9 |
Sladkor | g | 1.96 | 0.7 |
Vlaknine | g | 3.80 | 1.3 |
Proteini | g | 8.22 | 2.7 |