Proseni polpeti z bučko

Proseni polpeti z bučko


Težavnost: 10 %

Čas priprave: 20 min

Čas pečenja: 5 do 10 min

Količina: 300 g


Proso je zelo nevtralno žito in ga lahko uporabimo za veliko jedi. Poleg tega v telesu deluje alkalno in ga lahko uporabljamo tudi, ko imamo občutljiv želodec. Pospešuje potenje in odvajanje vode s telesa.


Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično


Kje kupiti sestavine 👈

Sestavine

  • 200 g kuhanega prosa (naj se ne razkuha)
  • 100 g naribane bučke
  • Sol, poper, bazilika, drobnjak
  • 1 žlička soli (po okusu)
  • Ghee za peko

Za boljše sprijemanje polpetkov lahko dodamo jajce ali 1 žlico lanenih semen. Jaz sem naredila brez in jih malo bolj previdno obračala.

Priprava

  1. Skuhamo proso in naribamo bučko;
  2. Vse sestavine zmešamo skupaj in pustimo nekaj časa, da proso popije vodo iz bučk;
  3. Na vsaki strani popečemo do zlato rjavega in postrežemo.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


Hranilna vrednost – Proseni polpeti:

Proseni polpeti z bučko
Ime hranilaMerska enotaHranilna vrednost na celoten izdelekHranilna vrednost na 100
ˇˇ300 g100 g
KalorijeKcal254.0084.7
Maščobeg2.200.7
Ogljikovi hidratig50.6416.9
Sladkorg1.960.7
Vlaknineg3.801.3
Proteinig8.222.7

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor