Težavnost
10%
Čas priprave
5 min
Čas kuhanja
90 min
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze I LCHF
Sestavine
- 130g Zelene bananine moke
- 235g Vode
- 10g Olivnega olja
- 1-2 Žličke rožmarina
- 1/2 Žličke soli
- 3/4 Žličke česna
- Začimbe po želji (Poper, kurkuma)
Priprava
- Pečico segrejemo na 150 °C;
- Vse sestavine stresemo v posodo in dodamo vodo;
- Premešamo, da ni nobenih grudic in zelo na tanko namažemo po pekaču (velikost cca 49 x 39). Če namažemo predebelo, so lahko pretrdi;
- Lahko jih še dodatno potrosimo s začimbami;
- Postavimo v pečico za 15 minut. Po 15 minutah jih vzamemo ven, razrežemo in vrnemo nazaj v pečico za 75 minut. (Ko režemo, naj bo nož moker ;))
- Pečemo 90 minut na 150°C. - Po 15 minutah jih vzamemo s pečice in narečemo na koščke. Po tem pečemo še, od 60 - 75 minut - Krekerji morajo biti hrustljavi in ne mehki.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Podatki o hranilni vrednosti:
UPORABNO:
Bananina moka vsebuje OH-je, ki so odprni škrob. Le ta ne dviguje sladkorja v krvi. Vsebuje probiotične vlaknine. Probiotiki ugodno vplivajo na bakterije, prisotne v našem prebavnem traku. Le te izjemno ugodno vplivajo na našo prebavo, saj uravnavajo dobro floro v črevesju in črevesju pomagajo, da boljše deluje.