fbpx
100 % Ajdov kruh s hrustljavo skorjico

100 % Ajdov kruh s hrustljavo skorjico


Težavnost: 5 %

Čas priprave: 5 min

Čas pečenja: 60 min

Količina: 1100 g



Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Pečemo 60 minut, na 180 °C (Ventilacija)

Sestavine

  • 420 g ajdove moke
  • 40 g medu (1 žlica)
  • 13 g psiliuma (1 žlica)
  • 8 g soli (1 žlička)
  • 8 g chia semen (1 žlica)
  • 5 g vinskega kamna ali pecilnega praška (1 žlička)
  • 600 g radenske (gazirana voda – 6 dcl)
  • Po želji, orehi

Priprava

  1. Suhe sestavine stresemo v posodo in premešamo;
  2. Dodamo med in radensko ter dobro premešamo (nastala bo pacasta zmes, ki ni premokra);
  3. Maso nadevamo v pekač, ki ga bomo uporabili in pečemo eno uro na 180 °C (Ventilacijska pečica);
  4. Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz pečice, stresemo z modela in počakamo, da se malo ohladi. Če ga pustimo dlje časa, ga ovijemo v kuhinjsko krpo in ne plastično, da gre vlaga lahko ven.

Privoščimo si ga lahko tudi takoj, ko je pečen. Skorja je lepo hrustljava. 👌

Hranilna vrednost:

Dober tek!


UPORABNO:

Ajda spada med najbolj hranilno bogata žita. Primerna je tudi za ljudi s celiakijo saj je brez glutena. Vsebuje kar 13,2 g beljakovin na 100 g, veliko vlaknin vitaminov in mineralov. Odlična je za otroke 👨‍👩‍👧‍👦, saj spodbuja rast kosti in vpliva na zdravo presnovo. Dobra je tudi v hladnejših dneh, saj vsebuje veliko flavonoidov, ki delujejo protivnetno in probiotično ter dvigujejo imunski sistem.


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu
×
×

Cart