Kurkumino mleko

Kurkumino mleko

Težavnost

5%

Čas priprave

2 min

Čas kuhanja

5 – 10 min


Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Zdravilni učinki


Zakaj strateška izbira sestavin v receptu?

Kurkuma je začimba, ki jo moramo uživati s pomočjo drugih živil zaradi obsorbcije. Biodostopnost kurkume povečamo s pomočjo “toplih” začimb in zdravih maščob. Kako? Ena izmed toplih začimb je črni poper. Črni poper vsebuje piperin, ki odpira arterije, da kurkuma lahko pride v krvni obtok.

Kurkuma vsebuje kurkumin (Zmanjševanje vnetij) in turmerone (Podpira matične celice in regeneracijo nevronov v možganih)

Poleg ostalih dobrih lastnosti sestavin v receptu je notri tudi ingver, ki deluje protivnetno in cimet, ki pomaga pri toleranci glukoze ter zmanjšuje krvni sladkor (Zelo priporočljiv za vse, ki imajo diabetis tipa 2).


LEGENDA: ŽL – Velika žlica, ž – žlička, kž – kavna žlička

Sestavine

  • 400ml bio kokosovega mleka
  • 1ŽL (žlica) mlete kurkume
  • 1kž (kavna žlička) mletega črnega popra
  • 1kž (kavna žlička) mletega ingverja
  • 1kž (kavna žlička) cimeta
  • BONUS ZAČIMBE (Niso nujne. Dodajo nekaj koristnih hranil in okus)
  • 1/2ž (žličke) vanilijevega ekstrakta ali mlete vanilije
  • 1/4ž (žličke) stevie ali surovega medu (1ž)

Priprava

  1. Segrejemo kokosovo mleko in ga odstavimo;
  2. Vse sestavine dodamo kokosu in dobro premešamo.
1. Vanilija 2. Stevia 3. Cimet 4. ingver 5. Poper 6. Prazna žlička(ž) za obučutek velikosti 😉 7. Kurkuma 8. Kokosovo mleko

Na zdravje!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


VIRI:

  1. https://www.regenexx.com/blog/turmeric-compound-found-to-regenerate-neurons/

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

This Post Has One Comment

Dodaj odgovor