Težavnost
5%
Čas priprave
2 min
Čas kuhanja
5 – 10 min
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Zdravilni učinki
Zakaj strateška izbira sestavin v receptu?
Kurkuma je začimba, ki jo moramo uživati s pomočjo drugih živil zaradi obsorbcije. Biodostopnost kurkume povečamo s pomočjo “toplih” začimb in zdravih maščob. Kako? Ena izmed toplih začimb je črni poper. Črni poper vsebuje piperin, ki odpira arterije, da kurkuma lahko pride v krvni obtok.
Kurkuma vsebuje kurkumin (Zmanjševanje vnetij) in turmerone (Podpira matične celice in regeneracijo nevronov v možganih)
Poleg ostalih dobrih lastnosti sestavin v receptu je notri tudi ingver, ki deluje protivnetno in cimet, ki pomaga pri toleranci glukoze ter zmanjšuje krvni sladkor (Zelo priporočljiv za vse, ki imajo diabetis tipa 2).
LEGENDA: ŽL – Velika žlica, ž – žlička, kž – kavna žlička
Sestavine
- 400ml bio kokosovega mleka
- 1ŽL (žlica) mlete kurkume
- 1kž (kavna žlička) mletega črnega popra
- 1kž (kavna žlička) mletega ingverja
- 1kž (kavna žlička) cimeta
- BONUS ZAČIMBE (Niso nujne. Dodajo nekaj koristnih hranil in okus)
- 1/2ž (žličke) vanilijevega ekstrakta ali mlete vanilije
- 1/4ž (žličke) stevie ali surovega medu (1ž)
Priprava
- Segrejemo kokosovo mleko in ga odstavimo;
- Vse sestavine dodamo kokosu in dobro premešamo.
Na zdravje!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
UPORABNO:
VIRI: