You are currently viewing Domače mandljevo “mleko”

Domače mandljevo “mleko”


Težavnost: 5 %

Čas priprave: 5 min

Čas namakanja: cca 1h

Količina: 940 g



Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine

  • 900 g vode
  • Pest mandljev (cca 40 g)
  • 1/3 žličke Xantam gum-a ali konjak moke (za zgostitev)

Za več okusa:

  • Žlica Eritritola ali 1/4 žličke stevie
  • 1/4 žličke mlete vanilije
  • Ščepec soli

Priprava

  1. Za eno uro namočimo mandlje,
  2. V mešalnik nalijemo 2 dcl vode in dodamo vse ostale sestavine ter dobro zmiksamo,
  3. Dolijemo še ostalo vodo in ponovno zmiksamo,
  4. Prelijemo v posodo in hranimo v hladilniku. Drži nekje 3 do 5 dni.

Če se mudi, ga lahko naredite tudi brez namakanja mandljev.

Hranilna vrednost:

Dober tek!


UPORABNO:


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor