Težavnost
10%
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
20 min
Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično
Nizkokalorična večerja na hitro. Dve stvari, ki jih obožujem sta losos in hokaido buča. Skupaj naredita res božansko jed. Sestavine so za povprečen obrok, za dve osebi.
Sestavine za 2
- 300 g svežega lososa
- 200 g hokaido buče
- 60 + 100 g basmati riža (Ž ali M porcija)
- Sol in začimbe po želji
- Svež poper ali kapre
Priprava
- Skuhamo riž. Narežemo hokaido bučo in jo skuhamo (15 do 20 min). Jaz sem uporabila parni kuhalnik (Če imate parni kuhalnik, lahko notri skuhate riž in hokaido bučo).
- Med tem, na srednji temperaturi popečemo svežega lososa (Uporabimo cca 2 g ghee masla).
- Jaz ga pečem 6 minut na strani kjer ima kožo, 4 minute na drugi strani in še 2×2 minute na strani. To je za losos debeline cca 3 cm. Pečem ga na 6ki (za plošče od 1 do 9 temperature). Naj se ne žge!
- Obrnem ga, ko skoraj do sredine (od spodaj navzgor) postane svetlejše barve (prikaz na 4. sliki).
- Vse skupaj dam na krožnik in začinimo.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]