You are currently viewing Losos s hokaido bučo

Losos s hokaido bučo

Težavnost

10%

Čas priprave

15 min

Čas kuhanja

20 min


Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično


Nizkokalorična večerja na hitro. Dve stvari, ki jih obožujem sta losos in hokaido buča. Skupaj naredita res božansko jed. Sestavine so za povprečen obrok, za dve osebi.

Sestavine za 2

  • 300 g svežega lososa
  • 200 g hokaido buče
  • 60 + 100 g basmati riža (Ž ali M porcija)
  • Sol in začimbe po želji
  • Svež poper ali kapre

Priprava

  1. Skuhamo riž. Narežemo hokaido bučo in jo skuhamo (15 do 20 min). Jaz sem uporabila parni kuhalnik (Če imate parni kuhalnik, lahko notri skuhate riž in hokaido bučo).
  2. Med tem, na srednji temperaturi popečemo svežega lososa (Uporabimo cca 2 g ghee masla).
  3. Jaz ga pečem 6 minut na strani kjer ima kožo, 4 minute na drugi strani in še 2×2 minute na strani. To je za losos debeline cca 3 cm. Pečem ga na 6ki (za plošče od 1 do 9 temperature). Naj se ne žge!
  4. Obrnem ga, ko skoraj do sredine (od spodaj navzgor) postane svetlejše barve (prikaz na 4. sliki).
  5. Vse skupaj dam na krožnik in začinimo.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Podatki o hranilni vrednosti za žensko in moško porcijo (na desni):


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor