Težavnost: 10 %
Čas priprave: 18 min
Čas pečenja: 8 min
Količina: 290 g
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze
Pečemo 8 minut na 175 °C
Sestavine za 4 mafine
- 2 veliki jajci (cca 150 g)
- 45 g kostanjeve moke (ali kuhan kostanj) Lahko mlete mandlje
- 50 g temne čokolade 85%
- 30 g koščkov temne čokolade 85% ali 70% s pomarančo (narezana čokolada)
- 20 g eritritola
- Ščepec soli
- PO ŽELJI: Cimet, vanilija, limonina lupinica
Uporabimo lahko tudi 70% čokolado.
Priprava
- Nad paro stopimo temno čokolado (ne koščkov),
- Ostale sestavine (razen koščkov) stresemo v posodo in zmiksamo,
- Ko je čokolada stopljena ji primešamo zmiksano maso in dobro premešamo,
- Maso do polovice nadevamo v modelčke za mafine (lahko jih namažemo s kokosovim oljem in kostanjevo moko, da se ne primejo) in vsakega potrosimo z 1/4 čokoladnih koščkov,
- Dodamo ostalo maso in postavimo v ogreto pečico, na 175 °C, za 8 do max 10 minut.
Mafini malo narastejo, ampak ne smejo preveč. Notranjost mora ostati tekoča. Če nismo prepričano, jih po osmih minutah vzamemo ven in preverimo.
Hranilna vrednost:
Dober tek!
UPORABNO:
Sandra Mestek