Domača čokolada z lešniki

Domača čokolada z lešniki


Težavnost: 10%

Čas priprave: 15 min

Čas pečenja: /

Količina: 220 g



Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine

  • 90 g kremnega kokosa – Lahko mlete indijske oreščke
  • 40 g Kakavovega masla
  • 40 g kakava v prahu
  • 30 g praženih lešnikov
  • 20 g medu
  • 1/4 žličke stevije (ali več medu)

* Če nimamo kakavovega masla, lahko izjemoma uporabimo kokos maslo. Čokolada bo v tem primeru veliko bolj topljiva.

Priprava

  1. Zdrobimo lešnike in jih popražimo na rahlem ognju;
  2. Stopimo kakavovo maslo in mu dodamo vse sestavine, razen lešnikov ter premešamo;
  3. Maso vlijemo v modelček in posujemo z lešniki;
  4. Postavimo v hladilnik, (ali za 20 minut v skrinjo) da se strdi!

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor