Keto kruh z mandljevo moko

Keto kruh z mandljevo moko

Težavnost

20%

Čas priprave

10 min

Čas kuhanja

45 min


Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf


Sestavine

  • 7 velikih jajc
  • 300g mandljeve moke (blanširana – brez lupin)
  • 100g Ghee ali navadnega masla
  • 1 žlička (2g) pecilnega praška (vinski kamen)
  • 1 žlička (2g) soli
  • Po želji sončnična semena in sezam za posip.

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 175°C,
  2. Penasto zmiksamo jajca,
  3. Zmanjšamo na najmanjšo hitrost in dodamo ostale sestavine,
  4. Pekač, kjer bomo pekli kruh namažemo z maslom ali oljem ter vanj zlijemo maso. Po želji posipamo s sončničnimi semeni in sezamom,
  5. Pečemo 45 min na 175°C. Oziroma do zlatorumene barve.

Čez noč ga zavijem v kuhinjsko krpo. S tem preprečim, da bi bil kruh moker. Hranim ga v hladilniku.

1 kos kruha je zelo hranljiv in te bo nasitil za dolgo časa. 100 g vsebuje skoraj 14 g beljakovin. Vsebuje kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, selen, vitamin A, E, D in druge …

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉


UPORABNO:

Mandljeva moka – Lidl ima poceni mandljeve lističe, ki se jih zmelje v mlinčku za kavo. In že imamo 1x ali 2x čenejšo mandljevo moko. Blanširane mandlje ima tudi bimed. Kupite jih lahko 1 kg in zmeljete.

Ghee maslo – Kupimo navadno maslo iz katerega s segrevanjem enostavno naredimo ghee (prečiščeno maslo brez laktoze). Priporočam BIO maslo. “Maslo živali, ki so hranjene s travo ima veliko boljše razmerje zdravih maščob, ki ne povzročajo vnetij v telesu, ampak jih zavirajo.”


Hranilna vrednost:

Keto kruh z mandljevo moko
Ime hranilaMerska enotaHranilna vrednost na celoten izdelekHranilna vrednost na 100
ˇˇ820 g100 g
KalorijKcal3,165.40386.0
Maščobg286.0634.9
Ogljikovi hidratig71.468.7
Sladkorg17.162.1
Vlaknineg36.004.4
Proteinig113.4013.8

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor