Težavnost
20%
Čas priprave
10 min
Čas kuhanja
45 min
Vegetarijansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto | Lchf
Sestavine
- 7 velikih jajc
- 300g mandljeve moke (blanširana – brez lupin)
- 100g Ghee ali navadnega masla
- 1 žlička (2g) pecilnega praška (vinski kamen)
- 1 žlička (2g) soli
- Po želji sončnična semena in sezam za posip.
Priprava
- Pečico segrejemo na 175°C,
- Penasto zmiksamo jajca,
- Zmanjšamo na najmanjšo hitrost in dodamo ostale sestavine,
- Pekač, kjer bomo pekli kruh namažemo z maslom ali oljem ter vanj zlijemo maso. Po želji posipamo s sončničnimi semeni in sezamom,
- Pečemo 45 min na 175°C. Oziroma do zlatorumene barve.
Čez noč ga zavijem v kuhinjsko krpo. S tem preprečim, da bi bil kruh moker. Hranim ga v hladilniku.
1 kos kruha je zelo hranljiv in te bo nasitil za dolgo časa. 100 g vsebuje skoraj 14 g beljakovin. Vsebuje kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij, cink, selen, vitamin A, E, D in druge …
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
UPORABNO:
Mandljeva moka – Lidl ima poceni mandljeve lističe, ki se jih zmelje v mlinčku za kavo. In že imamo 1x ali 2x čenejšo mandljevo moko. Blanširane mandlje ima tudi bimed. Kupite jih lahko 1 kg in zmeljete.
Ghee maslo – Kupimo navadno maslo iz katerega s segrevanjem enostavno naredimo ghee (prečiščeno maslo brez laktoze). Priporočam BIO maslo. “Maslo živali, ki so hranjene s travo ima veliko boljše razmerje zdravih maščob, ki ne povzročajo vnetij v telesu, ampak jih zavirajo.”
Hranilna vrednost:
Keto kruh z mandljevo moko |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 820 g | 100 g |
Kalorij | Kcal | 3,165.40 | 386.0 |
Maščob | g | 286.06 | 34.9 |
Ogljikovi hidrati | g | 71.46 | 8.7 |
Sladkor | g | 17.16 | 2.1 |
Vlaknine | g | 36.00 | 4.4 |
Proteini | g | 113.40 | 13.8 |