Težavnost
30%
Čas priprave
30 min (s pečenjem)
Čas kuhanja
15 – 20 min | 180°C
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | LCHF
Sestavine biskvit
- 150g blanširanih mandljev Bimed
- 215g beljakov (5-6 velikih jajc)
- 2 jajca
- 1 žlica Eritritola (15g, po želji več)
- 1/2 žličke stevie
- 1 in 1/2 žličke vinskega kamna (pecilni prašek) (5g)
Sestavine krema
- 250g orehov bimed
- (50g lešnikov – opcijsko)
- 30g ghee-ja (Lahko uporabimo maslo)
- 120g kokosovega mleka (ali kokosovega jogurta)
- 55g Eritritola
- 1 noževa konica vanilije
- 1 žlica ruma
- 1 žlička stevie
Priprava biskvit
- Stepemo beljake, da nastane trd sneg;
- V drugi posodi stepemo jajca in ostale sestavine razen mandljev;
- Mandlje zmiksamo v mlinčku, da dobimo moko;
- Z metlico, vse sestavine (Beljaki, jajca, mandlji… ) počasi vmešamo v eno posodo;
- Vse skupaj stresemo v pekač, ki smo mu dodali peki papir in pečemo 15 – 20 minut na 180°C – do zlatorumene barve;
Priprava krema
- Čez noč (8ur) v slani vodi, ki ji dodamo limono namočimo orehe (in lešnike, če smo jih uporabili);
- Orehe damo v multipraktik in prelijemo s stopljenim maslom, kokosovim mlekom ter dodamo vse ostale sestavine za kremo;
- Zmiksamo da nastane krema, s katero premažemo pečen biskvit;
- Biskvit zvijemo in “potico” postavimo v hladilnik (ali pa si odrežemo kar toplo😋)
Za zavijanje si lahko pomagamo s kuhinjsko krpo, da se biskvit ne lomi. Biskvit je zelo podoben tistemu, ki ga naredimo z moko.
Pečemo 15-20 minut na 180°C. Do zlatorumene barve.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]