fbpx
“Sticky rice” (veganske) Palačinke

“Sticky rice” (veganske) Palačinke


Težavnost: 10 %

Čas priprave: 10 min

Čas pečenja: /

Količina: 530 g



Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze


Sestavine za 2 osebi

  • 370 g vode (mleka)
  • 80 g riževe moke
  • 50 g kostanjeve moke ali kuhanega kostanja
  • 24 g kolagena (ali proteini po želji)
  • 10 g psiliuma (indijski trpotec)
  • 1 čajna žlička vinskega kamna (pecilni prašek)
  • Ščepec soli + 2 žlici eritritola

Priprava

  1. Suhe sestavine stresemo v posodo in premešamo;
  2. Dodamo vodo in zmiksamo;
  3. Masa se bo počasi začela gostiti;
  4. S pomočjo žlice, v ponev nadevamo maso in oblikujemo majhne “palačinke”;
  5. Na srednji temperaturi jih pečemo toliko časa, da malo porjavijo ali porumenijo;
  6. Preden jih serviramo lahko počakamo nekaj časa, da nastane prava “lepljiva” tekstura in postrežemo s poljubno prilogo ali brez.

Podobne so azijskim sladicam, ki so narejene iz lepljivega riža. Tisti, ki ste jih preizkusili, boste vedeli o čem govorim 😉.

Hranilna vrednost:

Sticky rice veganske palačinke
Hranilna vrednost na 100 g izdelka
Kalorij (Kcal)97
Maščob (g)0,2
OH (g)13,6
Sladkor0
Vlaknine9,7
Beljakovine (g)5,4
Hranilna vrednost na celoten izdelek (g)
534 g
Kalorij (Kcal)518
Maščob (g)0,8
OH (g)72,6
Sladkor0,8
Vlaknine51,9
Beljakovine (g)28,6

Dober tek!


UPORABNO:

Indijski trpotec oziroma psilium ima veliko blagodejnih učinkov na prebavo. Vsebuje kvalitetne vlaknine, ki so topne v vodi. V želodcu nastane nekakšen gel, ki nase veže odvečne obloge. Je zelo varen dodatek, ki ga lahko uporabljamo proti zaprtju. V črevesju pa ustvarja tudi pogoje za razmnoževanje dobrih bakterij.


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor

Close Menu
×
×

Cart