Težavnost: 05 %
Čas priprave: 15 min
Čas pečenja: /
Količina: 387 g
Ovsena kaša, ovseni zdrob, gres, ovsolino, čokolino? Ne vem, katero ime najbolje opiše tole kašico, ampak je sigurno je ena izmed boljših in jo bodo oboževali tudi otroci, veliki in mali ;).
Primerna je za zajtrk, ampak jo lahko uporabimo tudi kot hranljivo sladico. Za čokoladno verzijo lahko dodamo dve žlički kakava.
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Nizkokalorično | Nizek G. I.
Sestavine – Ovsena kaša
- 50 g ovsene moke ali mleti ovseni kosmiči
- 240 g vode ali rastlinskega mleka
- 50 g lešnikovega masla (ali katerega drugega)
- 35 g eritritola ali dve žlički medu
- Ščepec soli
Po želji:
- 1/4 žličke vanilje
- 1/4 žličke cimeta
- 12 g kolagena
Priprava – Ovsena kaša
- Segrejemo vodo ali rastlinski napitek in ji primešamo eritritol, sol in začimbe;
- Z metlico primešamo ovseno moko in mešamo toliko časa, da izginejo vse grudice ter se lepo zgosti;
- Na koncu vmešamo še lešnikovo maslo in kolagen ter postrežemo.
Za povrhu lahko zdrobimo lešnike in jih popražimo na nizki temperaturi (Samo toliko, da zadišijo).
Če obrok pripravljamo za otroka: Zamenjamo kolagen z dodanim jajcem in eritritol z medom.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost – Ovsena kaša:
Ovsena kaša na zdrav način |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 387 g | 100 g |
Kalorije | Kcal | 420.04 | 108.5 |
Maščobe | g | 31.20 | 8.1 |
Ogljikovi hidrati | g | 10.75 | 2.8 |
Sladkor | g | 2.55 | 0.7 |
Vlaknine | g | 0.85 | 0.2 |
Proteini | g | 22.74 | 5.9 |