Težavnost: 5 %
Čas priprave: 5 do 10 min
Čas pečenja: /
Količina: 200 g
Borovnice so polne antioksidantov in vsebujejo zelo malo sladkorja, zato so idealna sladica, ki jo lahko jemo vsak dan, oziroma je priporočljivo, da vsak dan zaužijemo eno porcijo jagodičevja.
Makadamija spada pod najbolj zdrave oreščke. Vsebuje malo fitatov (antihranilo) in veliko enkrat nenasičenih maščobnih kislin. Ima podobno vsebnost maščobnih kislin kot olivno olje, za katero vemo, da je edini, ki dokazano prinaša koristi ob uživanju. Poleg oleinske kisline in antioksidantov so vir vitaminov E, B1, B2, niacina, kalija, folata, magnezija, fosforja, kalcija, bakra, selena in cinka.
Vegansko | Brezglutensko | Brez laktoze
Sestavine
- 110 g svežih borovnic
- 65 g makadamijevega masla (mleta makadamija)
- 5 g kakavovega masla
- 2 Tabletki stevie (lahko 15-20 g eritritola za bolj sladko)
Priprava
- Stopimo kakavovo maslo;
- Vse sestavine stresemo v blender in dobro premešamo;
- Nadevamo v posodico in postrežemo.
Makadamijevo maslo lahko naredimo z multipraktikom, ali mlinčkom za kavo.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
Hranilna vrednost – Borovničev mousse:
Borovničev mousse brez laktoze |
Ime hranila | Merska enota | Hranilna vrednost na celoten izdelek | Hranilna vrednost na 100 |
ˇ | ˇ | 200 g | 100 g |
Kalorije | Kcal | 573.60 | 286.8 |
Maščobe | g | 54.61 | 27.3 |
Ogljikovi hidrati | g | 24.92 | 12.5 |
Sladkor | g | 13.93 | 7.0 |
Vlaknine | g | 8.23 | 4.1 |
Proteini | g | 5.96 | 3.0 |