Težavnost
30%
Čas priprave
15 min
Čas kuhanja
4h v hladilniku
Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto
Sestavine – “testo”
_
👈 Uporabimo lahko tudi katerekoli druge oreščke.
- 1 žlica kokosovega olja 14g (Hladno stiskanega, nerafiniranega)
- 1/2 žličke Stevije + 1 Žlica Eritritola
- Ščepec morske soli (nerafinirane)
- Malenkost vode (Da lažje zmeljemo)
Sestavine – Krema
- 200g kokosove kreme (gost del v konzervi), Hofer ima poceni BIO kokos v konzervi
- 200g masla** indijskih oreščkov Bimed. (Nesoljeni, nepraženi)
- 3 in 1/2 Žlice limoninega soka (52ml)
- Naribana lupina ene bio limone (Ker uporabimo lupino, je pomembno, da je biološko pridelana)
- 1/2 kavne žličke stevie
- 2 žlici Eritritola
- Ščepec morske soli
- 1/4 do 1/2 žličke kurkume
- 1/2 žličke mlete vanilije
Priprava
- V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za “testo” z malo vode, da se lažje zmeljejo;
- Vzamemo 24cm posodo (Jaz sem uporabila kar ponev) in notri nadevamo mleto maso;
- S kokosove konzerve poberemo samo zgornji del, ki je kremast in ga damo v posodo;
- Dodamo vse ostale sestavine ter dobro premešamo z ROČNO metlico (ali kakšnim drugim ročnim pripomočkom);
- Kremo nadevamo na maso ter za cca 4 ure postavimo v hladilnik.
Dober tek!
Sandra Mestek
Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉
[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
UPORABNO:
*Mandlji: Z blanširanimi mandlji se izognete rastlinskim oljem, s katerimi so mandlji in drugi oreščki ponavadi praženi. S praženjem olje oksidira, kar v telesu povzroča vnetja. Bimed ima poceni blanširane mandlje, ki jih sama zmeljem v kavnem mlinčku.
**Maslo indijnskih oreščkov lahko naredimo doma z multipraktikom. Enostavno miksamo indijske oreščke toliko časa, da nastane krema. V primeru, da se po cca 3 minutah krema še kar ne naredi, dodamo malo gheeja ali kokos olja.