You are currently viewing Presna Limonina pita z malo OH

Presna Limonina pita z malo OH

Težavnost

30%

Čas priprave

15 min

Čas kuhanja

4h v hladilniku


Vegeterjansko | Brezglutensko | Brez laktoze | Keto


Sestavine – “testo”

  • 170g Blanširanih mandljev Bimed (So ugodni, kvalitetni in brez dodanega olja! Mandlje zmeljemo)*
  • 40g Brazilskih oreščkov Bimed

_

👈 Uporabimo lahko tudi katerekoli druge oreščke.

  • 1 žlica kokosovega olja 14g (Hladno stiskanega, nerafiniranega)
  • 1/2 žličke Stevije + 1 Žlica Eritritola
  • Ščepec morske soli (nerafinirane)
  • Malenkost vode (Da lažje zmeljemo)

Sestavine – Krema

  • 200g kokosove kreme (gost del v konzervi), Hofer ima poceni BIO kokos v konzervi
  • 200g masla** indijskih oreščkov Bimed. (Nesoljeni, nepraženi)
  • 3 in 1/2 Žlice limoninega soka (52ml)
  • Naribana lupina ene bio limone (Ker uporabimo lupino, je pomembno, da je biološko pridelana)
  • 1/2 kavne žličke stevie
  • 2 žlici Eritritola
  • Ščepec morske soli
  • 1/4 do 1/2 žličke kurkume
  • 1/2 žličke mlete vanilije

Priprava

  1. V multipraktiku zmeljemo vse sestavine za “testo” z malo vode, da se lažje zmeljejo;
  2. Vzamemo 24cm posodo (Jaz sem uporabila kar ponev) in notri nadevamo mleto maso;
  3. S kokosove konzerve poberemo samo zgornji del, ki je kremast in ga damo v posodo;
  4. Dodamo vse ostale sestavine ter dobro premešamo z ROČNO metlico (ali kakšnim drugim ročnim pripomočkom);
  5. Kremo nadevamo na maso ter za cca 4 ure postavimo v hladilnik.

Dober tek!


Sandra Mestek

Če ti je recept všeč, ga podeli še z drugimi 😉

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


UPORABNO:

*Mandlji: Z blanširanimi mandlji se izognete rastlinskim oljem, s katerimi so mandlji in drugi oreščki ponavadi praženi. S praženjem olje oksidira, kar v telesu povzroča vnetja. Bimed ima poceni blanširane mandlje, ki jih sama zmeljem v kavnem mlinčku.

**Maslo indijnskih oreščkov lahko naredimo doma z multipraktikom. Enostavno miksamo indijske oreščke toliko časa, da nastane krema. V primeru, da se po cca 3 minutah krema še kar ne naredi, dodamo malo gheeja ali kokos olja.


Sandra Mestek

Bioterapevtka, AFP osebna trenerka, AkroJoga učiteljica in Prehranska navdušenka Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

Dodaj odgovor